Kezdőlap Tech Egy telefont is kivált a 4G modemmel szerelt Ticwris Max S okosóra

Egy telefont is kivált a 4G modemmel szerelt Ticwris Max S okosóra

25
0

Nagyjából az okosórák hajnala óta próbálják ezeket az eszközöket a telefonokkal összeházasítani, a törekvés pedig számos érdekes készüléket eredményezett. Az alábbiakban bemutatásra kerülő okosóra / telefon hibrid is hasonló koncepció mentén foganhatott, hiszen lényegében egy olyan óráról van szó, ami már majdnem okostelefon. A Ticwris Max S burkolata alatt 4G modern, négymagos MTK6739 processzor 3 GB RAM, 32 GB belső tárhely, Bluetooth 5.0 modem, Wi-Fi található, van saját beépített kamerája, egy egészen méretes kijelzője, ráadásul a külső borítás még a víznek is ellenáll az IP67 minősítésnek megfelelően. Ez az akár másodlagos mobil gyanánt is használható készülék most akciós áron rendelhető a GearBest webáruházából, szóval érdemes vele megismerkedni!

A Ticwris Max S most mindössze 149,99 dolláros áron rendelhető, ami magyar pénzben nagyjából 47 847 forintot jelent. Ha szeretnél többet tudni, esetleg rendelni a készülékből, akkor kattints bátran az alábbi linkek valamelyikére!

Külső

A készülék külső borítása fémből készült, a megjelenítő és a ház elrendezése négyzetes kialakítású, és mint ahogyan a bevezetőben is említettük, az óra ellenáll a víznek és a pornak, igaz korlátozottan, az IP67 besorolásnak megfelelően. Úszni nem érdemes a szerkezettel a karunkon, de egy kis fröccsenő víz, eső nem tehet kárt benne.

A Ticwris Max S szíja természetesen cserélhető, ez utóbbi szilikonból van. 6,5 x 4,5 x 1,6 cm-es méretekkel és nagyjából 120 grammos tömeggel lehet számolni, miközben a megjelenítő 2,4 colos.

Az óra beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, okostelefon párosítása nélkül is tökéletesen alkalmas telefonhívások lebonyolítására, de erről majd lentebb értekezünk.

A képernyő 640 x 480 pixelt állít csatasorba, ráadásul ez egy IPS panel, ami rendkívül széles betekintési szögeket és telt színeket jelent még egy olcsóbb konstrukció esetében is.

Hardver és funkciók

A Ticwris Max S akár egy alacsonyabb kategóriás, belépőszintű mobil is simán lehetne a belsejében szolgálatot teljesítő hardver alapján. Mielőtt azokat a nem megszokott jellemzőket sorra vesszük, eláruljuk, hogy pulzusmérés, lépésszámlálás, alvásmonitorozás, sport üzemmódok, meg a többi szokásos dolog ugyanúgy részét képezi a felhozatalnak, mint egy normál okosóra esetében. A továbbiakban csak az extrák jönnek.

A Ticwris Max S belsejében 4 magos lapkakészlet végzi a számítási feladatokat, ez egy 1,5 GHz-en ketyegő MTK6739, amely mellé 3 GB operatív memória, valamint 32 GB belső tárhely került az összeszerelés során, utóbbi ráadásul bővíthető micro SD kártya segítségével.

A készülék belsejében LTE modem és természetesen hálózati kártyafoglalat is megtalálható, ráadásul B20 támogatással! Az óra / telefon hibrid GPS navigációval is bír, ami támogatja a GLONASS műholdakat.

Az órával lehet tehát telefonálni is, persze kihangosítva, de az azért nem semmi, hogy van rajta egy 8 és egy 2 megapixeles kamera is, amik még arcfelismerésre is használhatók ipari kémkedés mellett.

Ami a szoftveres környezetet illeti Android 7.1.1 futtatására képes a szerkezet, ez nagyjából egy teljes értékű rendszer, szóval bármilyen alkalmazást telepíteni tudunk az órára. Wi-Fi van, Bluetooth 5.0 van, igazából telefon ez, csak a csuklódon.

Üzemidő

A Ticwris Max S belsejében egy 200 mAh kapacitású akkumulátor található, amelynek köszönhetően nagyjából háromnapos üzemidőre lehet számítani átlagosan, 40 órára átlagos, 60 órára lightos felhasználás esetén.

A Ticwris Max S most mindössze 149,99 dollárért rendelhető, ami magyar valutában nagyjából 47 847 forintot jelent. Nyilván esélytelen lett volna a rövid bemutató keretén belül minden műszaki jellemzőt leírni, így ha érdekelnek a kimaradt részletek, netán rendelnél egyet a készülékből, kattints bátran az alábbi linkek valamelyikére!

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 37 euró (~41 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: GearBest

The post Egy telefont is kivált a 4G modemmel szerelt Ticwris Max S okosóra appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója