Kezdőlap Politika Gyurcsányék és Karácsony után az áfacsalási ügybe keveredett Staudt Gáborral is felmostuk...

Gyurcsányék és Karácsony után az áfacsalási ügybe keveredett Staudt Gáborral is felmostuk a padlót a bíróságon

31
0
Jogerősen is belebukott a PestiSrácok.hu riportalanya ellen indított perbe a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője, Staudt Gábor, akinek azzal volt problémája, hogy forrásunk – ügyészségi vallomását ismertetve –portálunknak adott interjújában név szerint említette egy olyan nemesfém-kereskedelemben utazó, milliárdokat zsebre vágó, áfacsaló bűnbanda tagjaként, amelyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori alezredese, a Jobbik korábbi szakértője, Staudt volt tanácsadója irányított. Staudt Gábor mindezek közléséért a PestiSrácok.hu-t és riportalanyát is beperelte, ám mindkét ügyben immár jogerősen is felsült a bíróságon. Korábban Gyurcsányék és Karácsony Gergely is perelt portálunk bűnügyi cikkei miatt, de ők is Staudthoz hasonló „sikert” könyvelhettek el: végül csúnyán elhasaltak.

Jogerősen is  elbukta a PestiSrácok.hu riportalanya ellen személyiségi jog megsértése miatt indított pert a ma már a balliberális ellenzékhez tartozó Jobbik tavaly januárban lemondott országgyűlési képviselője, Staudt Gábor, aki azért fordult a bírósághoz, mert forrásunk a magyar ügyészségen tett feljelentésében, majd a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában arról beszélt: milliárdokat elcsaló, nemesfémmel kereskedő bűnszervezet akart belügyminisztert csinálni Staudtból akkor, amikor még a Jobbik egyik erős embere volt.

Belügyminisztert akart csinálni egy bűnbanda Staudtból?

A családjával együtt korábban halálosan megfenyegetett, kiugrott bandatag azt mondta, hogy a többmilliárdos áfacsalást végrehajtó bandát – amelyben szerinte Staudt is tag volt – a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori alezredese, F. László irányította, aki korábban évekig Staudt bizalmasa és tanácsadója, illetve a Jobbik rendvédelmi szakértője volt. Forrásunk hozzátette: kettejüknek a bűnös úton megszerzett vagyonnal hosszútávú politikai céljaik voltak, többek között az, hogy Staudt “minimum belügyminiszter” legyen egy leendő Jobbik-kormányban. Az ügyben azóta egy közös lengyel-magyar nyomozócsoport vizsgálódik, illetve Staudt Gábor volt bizalmasát negyvenmilliós(!) lopás miatt már gyanúsítottként hallgatták ki a magyar rendőrök, de a volt rendőrhöz és bandájához köthető az a két férfi is, akik nemrégiben egy háromszázmilliós droglaborral buktak meg. Ugyancsak F. Lászlóékhoz köthető az a személy is, akit egy 52 millió forintos sikkasztással gyanúsítanak. Staudt mindvégig tagadta, hogy bármi köze lenne ehhez a társasághoz és bírósághoz fordult, hiszen csak annyit ismert el, hogy ismeri a volt NNI-s alezredest.

Karácsony Gergely után Staudt is jogerősen pert vesztett portálunk és riportalanyunk ellen. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Jogerősen is elbukott a Jobbik egykori erős embere

Első körben a  Zalaegerszegi Törvényszék söpörte le Staudték keresetét. A törvényszék döntését azzal indokolta, hogy elfogadta a Fővárosi Ítélőtábla határozatát abban a sajtó-helyreigazítási perben, amit Staudt  még a PestiSrácok.hu ellen indított. A jogerős ítéletben ugyanis kimondták, hogy riportalanyunk (aki a sajtóperben mellettünk tanúskodott) – noha Staudték megpróbálták hiteltelennek beállítani – „ellentmondásmentes vallomást tett”. Az ítélkező bíró írásos indokolásában azt is hangsúlyozta, hogy:

a tanúvallomással szemben kétely nem merült fel, a tanú elfogultságát, különös tekintettel politikai motivációjára, a felperes lejáratásának szándékára, az eljárás adatai nem támasztják alá.

Ahogy arról már beszámoltunk, a férfi a bíróságon elmondta továbbá, hogy Staudt a feljelentésben megnevezett „üzleti csoport” belső köréhez tartozott. A sajtóper során kiderült: informátorunk Varsóban történt kihallgatásán a maffiaellenes nyomozókat felügyelő ügyész konkrétan rá is kérdezett a „magánéleti okok” miatt a politikai pályától visszavonuló képviselő szerepére.  A bíróság egyébként olyannyira hitelesnek ítélte meg a portálunk mellett tanúskodó feljelentőt, hogy a határozatban rögzítette,

a tanú vallomásából megállapítható, hogy a felperest bűncselekmény elkövetőjeként jelölte meg a feljelentésben, az ő szerepéről a kihallgatása során konkrétan megkérdezték, és abban is, hogy a tanú érdekeltségére, vallomásának komolytalanságára tett felperesi előadás nem alkalmas a tanú vallomásának a hiteltelenítésére.

Staudték fellebbeztek az ítélet ellen, ám a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú döntést, így az jogerős lett. Ezzel Staudt az összes ellenünk indított perét elvesztette. Korábban Gyurcsányék és Karácsony Gergely is pert indítottak portálunk bűnügyi cikkei miatt, ám már ők is jogerősen elbuktak a bíróságon.

A Gyurcsányék és Karácsony után az áfacsalási ügybe keveredett Staudt Gáborral is felmostuk a padlót a bíróságon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója