[sz]Fotó: Markovics Z. Kristóf[sz]

Mint arról mi is beszámoltunk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói nem hagyták el az épületeket pénteken este 18 órakor, ahogy arra az SZFE új vezetése felszólította őket. A diákság azt is közölte, hogy nem hajlandók a Szarka Gábor által megadott előrehozott, új időpontban tartani az őszi szünetet, mert semmilyen indok alapján nem magyarázható a döntés.

[kapcsolodo]/lejart-a-szinmuveszeti-elhagyasara-szabott-hatarido-a-diakok-nem-mozdulnak/[kapcsolodo]

Az egyetemisták azóta is őrzik az épületeket, benne a termeket, folytatják a munkát és készülnek az újabb akcióikra.

Vasárnap azonban az új vezetés egy újabb közleményt adott ki. Eszerint:

“A Színház- és Filmművészeti Egyetemen a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak; az Egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött. A szünet utáni első munkanap 2020. október 27-én lesz. Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét.

Üdvözlettel:

Az SzFE vezetése”

Ezt a Színház.online hozta nyilvánosságra.

Az SZFE hallgatói vasárnap délután 15 órára egy újabb eseményt hirdettek a Vas utcába. Mint írják: “Az SZFE-s fiatalok kiállnak maguk és jövőbeni társaik egyetemi autonómiájáért, szabadságáért. Mi pedig kiállunk jövőbeni kollégáinkért, kollégáink jövőjéért! VÁRUNK minden szakmabelit és nem szakmabelit, azaz MINDENKIT”.

SZFE Támogatói Kiállás 2020.10.18. 15 óra

Event by Kriszta Szalai and 3 others on Sunday, October 18 2020 with 4.5K people interested and 965 people going. 12 posts in the discussion.

A fényképek feltöltője és a cikk írója