Szabó Zsófi és Háy János a Kadarkai Endre vezette Világtalálkozó című rádióműsorban találkozott és beszélgetett egymással. Szóba került a családjuk, a gyerekkoruk, az emlékeik és a kapcsolataik.

Kadarkai Endre többek között az édesapjáról is kérdezte a műsorvezetőt. Zsófi elmesélte, hogy életében egyszer kapott egy pofont Szabó Gyulától, amit az apja nagyon megbánt és megígérte, hogy soha többé nem történhet ilyen velük. Később, a kamaszlány – Zsófi mai elbeszélése szerint – ezzel vissza is élt azzal, hogy bármit megtehetett, nem lett következménye.

“Az apukámnak én királylány voltam”

– vallotta be. Az apja bárhová ment, róla beszélt, istenítette őt. Zsófi pedig ezt tudta, és ezzel visszaélt – vallotta be.

Az is kiderült, hogy apjának voltak vele szemben elvárásai is. Például azért zongorázott nyolc “keserves” évig, mert a színész apuka szerette nézni, ahogy lánya játszik. Még koncertet is adott gyerekként, bár akkor rettenetesnek érezte, és a mai napig emlékszik az egészre. Ma már úgy gondolja, hogy bár ne hagyta volna abba a zenélést, és több örömet szerezhetett volna apjának.

Ugyanakkor el voltak kényeztetve, mindent megkaptak, még medencéjük is volt, ami akkoriban nagy szó volt. Emellett viszont vas szigort tartott az apjuk, például egy autóúton is néma csendben kellett ülniük, hogy ne zajongjanak. Most úgy érzi, hogy édesapja “fantasztikus apuka volt”.

A “királylányos” viselkedése a mai napig így van – mondta.

“Szeretem azt, hogyha én illedelmes vagyok és kedves és tisztelettel fordulok más iránt, akkor ő is. És hogyha nem ezt kapom vissza, amit adok, akkor ezen nagyon felhúzom magam. Hát hogy gondolja?”

Később Kadarkai arra is rákérdezett, hogy nem volt-e még olyan helyzetben a színésznő, amikor úgy érezte, hogy ebből a királylány tudatból lejjebb kellett venni.

“Nem, szerencsés vagyok. Akikkel én az életem során kapcsolatba kerültem, vagy voltam, legyen az férfi, nő barát, barátnő, szerelem… ők így viselkedtek vagy bántak velem. Ez így volt mindig”.

VIDEÓ: Világtalálkozó – Szabó Zsófi és Háy János

[kapcsolodo]/szabo-zsofi-elarulta-hogy-a-futastol-nyerte-vissza-bomba-alakjat/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója