A budapesti Fidesz közösségimédia-oldalán szólította fel Karácsony Gergelyt az alsó rakpart lezárásának feloldására. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője videóban hívja fel a figyelmet arra, hogy a lezárás fölösleges. Amint a bejegyzésben írják: október második felére a rakpart teljesen kihasználatlanná vált, szinte senki nem jár a lezárt szakaszon. A fölösleges forgalomkorlátozás azonban máshol dugókhoz és ezáltal plusz károsanyag-kibocsátáshoz vezet.

A bejegyzésben közzétett videóban jól látható, hogy a lezárt rakpart teljesen kihasználatlan. Amint Láng Zsolt elmondja a felvételen:

Tíz fok van és esik az eső, ez normális október második felében, mint ahogy az is normális, hogy ilyenkor a rakparton senki nem sétál és senki nem bringázik, a város más pontjain ellenben ilyenkor is dugók alakulnak ki.

A járvány közepén és az adventi időszak közeledtével ismételten és nyomatékosan kérjük Karácsony főpolgármestert, ne kísérletezzen a budapesti autósok idegrendszerével és tegyen meg mindent Budapest levegőminőségének védelme érdekében!

– zárják a bejegyzést.

Forrás: Fidesz Budapest Facebook; Fotó: Horváth Péter Gyula

A Láng Zsolt: a pesti rakpart lezárása értelmetlen döntés, még ha Karácsony ragaszkodik is hozzá (videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója