November 25-én lesz 67 éves a magyar sporttörténelem egyik legsikeresebb eseménye, az angolok ellen aratott 6:3 arányú győzelmünk.

Az angol nemzeti csapatot fennállása során hazai pályán sosem győzték még le brit vagy ír csapaton kívül, így nem túlzás az “évszázad mérkőzésének” nevezni az Aranycsapat nagyarányú győzelmét a Wembley Stadionban. Ezt a mérkőzést amúgy egy budapesti visszavágó is követte, ahol Puskásék immár 7:1-re verték meg a szigetország játékosait.

A Magyar Telekom most felújíttatta az Aranycsapat londoni győzelmének BBC-kópiáját, a magyar futballtörténelem egyik legnagyobb diadalmenetét

– írja a Rakéta magazin.

A digitálisan felújított verzió televíziós premierje a mérkőzés 67. évfordulója alkalmából, november 25-én lesz a Super TV2-n.

A legendás 6:3 újra életre kel – Ilyen volt, ilyen lett | Telekom HU

Videó forrása: BBC via Getty Images / a PUSKAS.COM Kft. engedélyével

A Telekom által felújíttatott filmben a magyar gólokat színesben láthatjuk majd, mert a digitális felújítás során ezeket a filmrészleteket ki is színezték.

„A digitális világ tele van fantasztikus lehetőségekkel, melyek karnyújtásnyira vannak tőlünk, csak észre kell vennünk őket, megragadni és kihozni belőlük a legtöbbet. Inspirálni akarjuk az embereket, hogy a saját sikereik érdekében mindenki megtalálja a legjobb digitális megoldásait. A 6:3 felújítása, a gólok kiszínezése tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. […]

A Telekom azt vállalta, hogy megment egy nemzeti értéket, méltó helyre emeli azt, megmutatjuk a fiatalabbaknak is, hogy mitől vált ez legendává”

– mondta el Szabó Béla, a Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációért felelős igazgatója.

„Ma talán már nehéz elképzelni azt, ahogy Puskásért, Kocsisért vagy az apámért, általában az Aranycsapatért rajongott a világ. Olyan első számú példaképek és sztárok voltak ők akkor, ami ma Messi vagy Cristiano Ronaldo népszerűségéhez mérhető” – mondta a sajtóeseményen Bozsik Péter labdarúgó, magyar bajnok edző, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bozsik József fia.

A mérkőzés digitális felújítását és a gólok kiszínezését a budapesti Melon FX végezte: a stúdió munkatársai 3 hónapon át dolgoznak a BBC-től érkezett 67 éves kópia restaurálásán. A november 25-i Super TV2-es premiert követően a legendás 6:3 digitalizált változata három hónapig elérhető lesz a Telekom Videotékában is.

A fényképek feltöltője és a cikk írója