Újabb cigány vezető osztotta ki Jakab Pétert, amiért a Jobbik elnöke eltűri, hogy balliberálissá lett pártjában tobzódjanak a fajgyűlölő, szélsőséges politikusok. Ugyanis Jakab a mai napig nem távolította el a Jobbik ceglédi vezetőjét, aki lecigányozta Koncz Zsófiát, és a borsodi romákat szidta a Fidesz szerencsi győzelméért.

Hajmeresztő, de mindeddig semmilyen következménye nem lett a ceglédi Jobbik-elnök minapi cigányozós ámokfutásának. Horváth Gábor – mint arról elsőként beszámoltunk – súlyosan rasszista kijelentéseket tett a Facebookon a Fidesz vasárnap megválasztott országgyűlési képviselőjére, Koncz Zsófiára. A Jobbik elnökének bizalmasa előbb azt írta (utalva Koncz Zsófia korábbi, washingtoni diplomatamúltjára):

Mától Borsod Washington mellé zárkózik olasz trikolórban. Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást.”

Majd ugyancsak Koncz Zsófiára célozva ilyen kijelentést tett:

Milyen érzés cigánynak lenni, a legrosszabb fajtából?”

Később általánosságban is szidta a borsodi cigányokat és a fideszeseket:

Megkapták a cigányok, élnek is vele. Félelemben tartják a fideszesekkel azt a maroknyi magyart, akik már nem tudnak menekülni sem. Egyetlen magyar sem szavazott a Fideszre, Borsod pont olyan fertő, mint maga a Fidesz.”

A botrány nyomán Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló azonnali bocsánatkérésre szólította föl a fajgyűlölő jobbikos politikust, Jakab Pétert pedig arra, hívja vissza tisztségéből a ceglédi pártvezetőt.

Most pedig Radics Béla, a Radikális Roma Érdekképviselet nevű civil mozgalom vezetője írt nyílt levelet Jakabnak. A Nagykőrös Info által közzétett levélben Radics azt írta: a magyarországi cigányok többsége egyáltalán nem lepődött meg azon, ahogyan a Jobbik reagált a szerencsi választási vereségére – mert előre tudták, ez lesz.

Tudtuk hogy dühükben eszeveszett cigányozásba kezdenek majd. Tudtuk hogy megint minket, cigányokat tesznek meg bűnbaknak. Mi ismerjük őket. Tudjuk hogy semmit nem változtak. A báránybőrt csak a hatalom megszerzése miatt húzták magukra.”

Radics szerint a jobbikosok lelke rejtekében „ott parázslik a rasszista, gyilkos, neonáci ideológia”, s ez a parázs most, a vereség nyomán lángra lobbant. A civil szervezet vezetője úgy vélte: Horváth Gábornak abban igaza, hogy cigányok nélkül nem győzött volna a Fidesz Szerencsen, ám rossz az üzenet címzettje.

Inkább a Jobbiknak, Jakab Péternek „és a fenti söpredékkel összefogó ellenzéki pártoknak” kell megüzenni: „Cigányok nélkül sosem fogtok győzni!”

Jakab Péter pártelnök, Horváth Gábor ceglédi Jobbik-elnök és Ander Balázs alelnök a januári Jobbik-tisztújításon (Forrás: Facebook)

„Aki krumplizik, az cigányozik”

Radics Béla kitért az ellenzéki kampány egyik legaljasabb hazugságára, amely krumpliosztással vádolta meg Koncz Zsófiát. A vádról hamar kiderült, hogy fake news, hiszen a Hír TV felvételén jól látszott, amint a „Hajrá, Zsófi!” feliratot Bíró László aktivistái ragasztják föl a krumpliszsákra. Ennek kapcsán Radics Béla megjegyezte:

Krumpliztok! Aki krumplizik, az akarva, akaratlanul cigányozik – írta a minap egy miskolci roma testvérem. Beállítanak minket olyan buta, primitív embereknek, akik odaadják a szavazatukat egy szatyor krumpliért.

Radics emlékeztetett: miután kiderült, hogy az ellenzék jobbikost indít Borsodban, az egyik legismertebb cigányvezető, Setét Jenő bejelentette, a cigányok szavazataira ne számítson az ellenzék.

Akkor nekünk, cigányoknak egyetlen dolgunk lesz. Elmegyünk Borsodba, s felvilágosítjuk a tesókat, ki is az ellenzék jelöltje, s hogy mi nem szavazunk rá. Akkor sajnos marad a Fidesz.

Ám az ellenzék nem figyelt Setétre, s azt hitték, cigány szavazatok nélkül is győzhetnek – folytatta Radics. „Mi meg tettük a dolgunkat s ez lett belőle. Úgy lett, ahogy Setét mondta. Maradt a Fidesz. Most meg jöttök a krumplival…” – fogalmazott a civil szervezet vezetője. Végül a következőkkel zárta nyílt levelét:

A magyarországi cigányság többsége sosem fog hinni a Jobbiknak, sosem fog megbocsájtani a Jobbiknak. 2022-ben ugyanez lesz. Ha kell, minden házba, de a legutolsó putriba is személyesen be fogunk kopogni, és elmondjuk a tesóknak: Soha Jobbik! Így készüljetek a választásokra. Cigányok nélkül sosem fogtok győzni.”

A „2022-ben ugyanez lesz. A legutolsó putriba is bekopogunk, és elmondjuk a tesóknak: Soha Jobbik!” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója