[sz]Fotó: Gage Skidmore / Wikipedia[sz]

Amy Dorris azt állítja, hogy a jelenlegi amerikai elnök leerőltette a nyelvét a torkán és fogdosta az 1997-es US Openen – írja a Guardian.

Az akkoriban modellként dolgozó Dorris 24 éves volt az incidens idején, New Yorkban, az US Open tenisztorna egyik versenyén találkozott Trumppal. Barátjával, Jason Binnel az üzletember VIP páholyából nézték a mérkőzést, közös fotó is készült róluk. Amikor azonban a nő kiment a mosdóba, Trump megvárta őt a helyiség előtt. Dorris azt hitte, hogy a férfi is mosdóba akar menni, ám egészen más céljai voltak, intim közelségbe akart kerülni a nővel, aki azonban először viccnek vette, és nevetve mondott neki nemet.

[kapcsolodo]trump-orosz-vadaszgepekkel-keri-az-amerikai-hadsereg-tamogatasat-egy-kampanyhirdetesen[kapcsolodo]

Trumpra azonban mindezt nem hatott, és erőszakosan szájon csókolta a nőt, ezt követően meg is ragadta Dorris testét, a nő szerint egyre erősebben szorította, fogásából pedig nem tudott szabadulni.

A nő a lapnak azt is elmondta, hogy valószínűleg felsérthette fogaival Trump nyelvét, amikor ellenkezni próbált. Valahogy azonban sikerült kitörnie a szorításból, és visszament a többiekhez, ám elmondása szerint olyannyira volt sokkos állapotban, hogy képtelen volt beszélni az incidensről, inkább úgy tett, mintha mi sem történt volna. Barátjának később elmondta, mi történt, és kérte, hogy szóljon rá Trumpra. A lap felvette a kapcsolatot az akkori baráttal, aki nem nyilatkozott az ügyben.

Szintén megkérdezték Trump ügyvédeit, akik a leghatározottabban tagadják a vádakat, egyúttal azt is, hogy beszéltek Binnel, aki nem emlékszik hasonló incidensre.

Másnap a pár ismét Trump páholyából nézte a mérkőzést, a nő pedig szándékosan konzervatívabb öltözéket választott, nehogy kihívónak találja őt az üzletember. Később a Trump Towerben is megvendégelték őket, ahol a házigazda ismét nyomulni kezdett a nőre, ám akkor nem történt tettlegesség. Dorrisék azonban két nappal később ismét Trump oldalán mutatkoztak az akkor elhunyt Gianni Versace emlékére szervezett eseményen.

[next]

A lap megkérdezte a nőt, a traumatikus esemény után miért maradt továbbra is Trump közelében: “Floridából érkezte Jasonnel. Nem volt sem pénzem, sem helyem, ahová mehetnék. Eseményről eseményre jártunk, ami lenyűgöző volt.”

Dorris szerint egyáltalán nem fogta fel akkor a helyzet súlyosságát, teljesen lefagyott, és csak túl akart lépni rajta.

A nő az eset megtörténte után nem fordult a rendőrséghez, ám több közeli ismerősének – köztük anyjának, egy barátjának és a terapeutájának is elmondta, mi történt. 2016-ban, a Metoo-botrány kirobbanásakor ő is elő akart lépni történetével, ám úgy ítélte, hogy ezzel ártana családjának és ikerlányainak.

“Most, hogy a lányaim betöltötték a 13. életévüket, azt akarom, hogy tudják ők is: senkinek ne engedd, hogy olyat tegyen veled, amit te nem akarsz. Inkább példakép szeretnék lenni számukra, azt akarom, hogy lássák: nem maradtam csendben és kiálltam valaki ellen, aki valami elfogadhatatlant tett.”

A nőt 1997-ben Jason Binn mutatta be Trumpnak közvetlenül azelőtt, hogy kimentek volna a teniszmérkőzésre. Dorris szerint az volt az első benyomása a férfiról, hogy Trump feljogosítva érzi magát arra, hogy megkapjon mindent, amit akar.

A fényképek feltöltője és a cikk írója