Kezdőlap Politika Gyorgyevics Benedek: amikor elkészül a Liget Projekt, végül úgyis mindenki büszke lesz...

Gyorgyevics Benedek: amikor elkészül a Liget Projekt, végül úgyis mindenki büszke lesz rá

40
0
“Számunkra azoknak a látogatóknak a véleménye az igazán fontos, akik a lábukkal szavaznak, akik eljönnek és használják” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Gyorgyevics Benedek, akit a Városligetben nemrégiben átadott sportpark első éles hetének tapasztalatairól kérdeztünk. A Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, van abban valami különös báj, és egyfajtat elégtételt is jelent, amikor korábban magukat „ligetvédőként” aposztrofáló szülők vagy nagyszülők gyermekei, vidáman mosolyogva csúsznak le azon a csúszdán, aminek megépítését a saját családjuk ellenezte. Mint hozzátette, biztos benne, hogy a jövőben átadandó további fejlesztésekkel is ugyanez lesz a helyzet, és az elkészült Liget Projektre végül mindenki büszke lesz. 

Portálunk érdeklődésére Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója elöljáróban arról beszélt, bár sokszor kérik számon alaptalanul a Liget projekten a kririkusok, hogy nem folytatnak társadalmi párbeszédet, de a sportpálya esetén is látható, hogy voltak egyeztetések, nem is kis számban. Mint kifejtette, az alap- és középfokú oktatási intézményeken kívül – amelyek a mindennapos testnevelés órához használják nagy örömmel a Ligetet – a ligethasználók széles csoportjának, többek között a kerékpárosoknak, kutyásoknak, nagycsaládosoknak, futóknak, kosárlabdázóknak vagy akár az extrém sportok kedvelőinek is kikérték a véleményét. A lehető legtágabb társadalmi körből megfogalmazott igények aztán beépültek a tájépítészeti tervekbe. 

Ennek köszönhetően például olyan extrém sportpark is épült, amely a gördeszkások, a BMX-esek vagy éppen a falmászók igényeit is kielégíti

-fogalmazott. 

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója; fotó: 
MTI/Szigetváry Zsolt

A vezérigazgató első hét tapasztalatai kapcsán elmondta, máris hihetetlenül nagy az érdeklődés a sportpark iránt, és sokan keresik fel nemcsak a kosárlabda-, és focipályákat, de a kültéri fitneszparkot és az extrémsport-pályákat is. Mint megjegyezte, már a sportcentrum közvetlen szomszédságában tavaly októberben átadott 13 ezer négyzetméteres új nagyjátszótér is hatalmas sikert aratott a Városliget látogatóinak körében, a vírusjárvány ellenére is közel 400 ezer látogatóval büszkélkedhet, és hasonló népszerűséget jósolnak a sportpark esetében is. Gyorgyevics Benedek úgy fogalmazott,

számunkra elsősorban azoknak a látogatóknak a visszajelzései az igazán fontosak, akik a véleményüket azzal mondják el, hogy rendszeresen használják az elkészült fejlesztéseket, tehát ha úgy tetszik, a lábukkal szavaznak, és akik nem próbálják politikai alapon meghangszerelni a saját véleményüket, hanem egyszerűen élvezik ezt az európai léptékben is egyedülálló parkfejlesztést.  

Mint megjegyezte, 

ez az, ami miatt a Liget Budapest projektről már most el lehet mondani, hogy megéri csinálni, hiszen a csendes, de boldog többség visszajelzései alapján egyértelműen kijelenthető:  jó úton járunk.

Gyorgyevics Benedek arról is beszélt, reményeik szerint relatív egyenletes eloszlásban, napi szinten ezres nagyságrendű lesz a látogatók száma, és amikor az ősz folyamán átadják a 800 fős mélygarázst, ahol fedett kerékpártároló is helyt kapott, még könnyebb lesz megközelíteni a sporkomplexumot. Kiemelte, 

egészen biztosan izgalmas sportélet van kialakulóban a Ligetben, ahol immáron akár munka után, egy ködös novemberi kedd este is lehet a kivilágított műfüves pályán focizni, utána pedig kulturált keretek között öltözni, zuhanyozni vagy éppen meginni egy frissítőt. 

Használatban a városligeti sportpark. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

A sportkomplexum megépítésének hangos ellenzőire térve a vezérigazgató elmondta, arra bíztat mindenkit, hogy jöjjenek el, és próbálják ki. Hozzátette, tapasztalataik szerint többen vannak, akik korábban egyébként hangosan tiltakoztak a liget megújítása ellen, nagypapaként vagy éppen szülőként a gyerekekkel most örömmel használják a nagy játszóteret, látogatnak el a Millennium Házába vagy hozzák ki a kutyájukat a kutyás élményparkba. 

van abban valami különös báj, és egyfajtat elégtételt is jelent, amikor korábban magukat „ligetvédőként” aposztrofáló szülők vagy nagyszülők gyermekei, vidáman mosolyogva csúsznak le azon a csúszdán, aminek megépítését a saját családjuk ellenezte

-jegyezte meg Gyorgyevics Benedek, hozzátéve, 

biztos vagyok benne, hogy az átadandó jövőbeni fejlesztések tekintetében is ugyanezzel fogunk találkozni. Amikor elkészül a Liget Projekt, akkor mindenki büszke lesz rá.

A Gyorgyevics Benedek: amikor elkészül a Liget Projekt, végül úgyis mindenki büszke lesz rá bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója