[sz]Címkép: Google Streetview[sz]

Szokatlanul dühös és kétségbeesett üzenetet tett közzé honlapján a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése – szúrta ki a 444.hu.

Az iskolavezetés közleménye szerint intézményükben megjelent a koronavírus második hulláma, eddig négy tanár bizonyult fertőzöttnek,
és bár az összes kontaktot leadták a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, napok óta semmilyen utasítást nem kaptak, hogy mit kellene tenniük.

[kapcsolodo]/pedagogusok-szakszervezete-megkesett-intezkedes-a-diakok-lazmerozese-az-iskolakban/[kapcsolodo]

Azt írják, az első két fertőzött szeptember 7-e óta nem látogatta az intézményt, azokat az osztályokat, közösségeket, amelyek velük érintkeztek a megelőző időszakban, lejelentették a hatóságnak és a fenntartónak egyaránt.
Ezt követően 11-én, miután pozitív lett a tesztjük, az iskola két hivatalnak – a Miskolci Tankerületi Központnak és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának – is leadta a tanárok kontaktjainak listáját.

A hétvége folyamán azonban sem a tankerület, sem az iskola nem kapott értesítést arról, hogy milyen intézkedésekre van most szükség.

„Felelős vezetőként azonban tudjuk, hogy partnereink bizalma korrekt és szenzációktól mentes tájékoztatás nélkül, nem tartható fenn tovább! A Kaffkában a hétfő reggelt (2020. 09. 14.) fél nyolckor értekezlettel kezdtük és reflektáltunk a mögöttünk hagyott »hosszú és bizonytalanságban telt« hétvégére.
Közben »covidos« esetszámunk két pedagógussal bővült, így 4 főre emelkedett! Megtettük a jelentési kötelezettségünket, ismételten feltettük kérdéseinket a felelős és felettes szerveknek!
Most 2020. 09. 14. délelőtt 11:18 perckor is a minket érintő lépésekre várunk. Azokra, amelyek megválaszolják kérdéseinket!!!” – olvasható az iskola honlapján.

Lapozz az iskola kérdéseiért:

[next]

Az intézmény dolgozói a következő kérdéseket tették fel:

• Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés?
• Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e?
• Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig?
• A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében?

A központi protokoll szerint a minisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közösen dönti el, hogy egy fertőzéssel érintett iskolában át kell-e állni digitális oktatásra. Ennek bevezetéséről csak az operatív törzs dönthet.

A fényképek feltöltője és a cikk írója