A Huawei a Weibón közzétett egy készüléket, ami a Nova 7 SE újra kiadott verziója lesz, és ami immáron nem Kirin lapkakészlettel a belsejében kerül a boltok polcaira. Ha igazak a szóbeszédek, a legutóbbi USA vezényelte szigorítás előtt a kínai gyártó le tudott adni egy nagyobb rendelést a MediaTek részére, ezekkel a chipekkel akarták pótolni a fogyóban lévő, és azóta vélhetően ki is fogyott TSMC gyártotta modulokat. Ezek közül kerülhet ki a telefon belsejében szolgálatot teljesítő chipset, ami egy Dimensity szériás konstrukció lehet.

Állítólag összesen 150 millió lapkakészletre adtak le rendelést a Huawei vezetői, de hogy aztán ebből mennyi jutott el hozzájuk, az kérdés, hiszen azóta újabb és újabb kereskedelmi szigorítás lépett érvénybe, ami már a MediaTeket is gátolja a Huaweijel való együttműködésben. Valamennyit azért csak sikerült beszerezni, így az újra kiadott Nova 7 SE 5G belsejében, ami nálunk P40 Lite 5G néven ismert, Dimensity 800U chipek dolgozhatnak majd, legalábbis ezt állítják a bennfentesek.

A készülék többi hardveres komponense nem változik, tehát ugyanazok a kamerák, és kijelző marad, mint az eredeti modell esetében. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy az új processzor valamivel gyengébb hardveres teljesítménnyel rendelkezik, mint az egyébként szintén középkategóriás Kirin 820, emiatt pedig az új Nova 7 SE 5G némileg olcsóbb lehet, mint az előző, ez pedig akár jót is tehet a fogadtatásának. Az eredeti készülék, mint ahogyan az előbb írtuk, Magyarországon is kapható, és bár az újított telefon első körben Kínában lesz beszerezhető, nem lehetetlen az sem, hogy esetleges siker esetén más piacokon is megjelenik.

Arra egy darabig viszont nem érdemes számítani, hogy házon belül fejlesztett HiSilicon Kirin lapkával ellátott okostelefonok érkeznek a Huawei jóvoltából, ugyanis a legújabb embargó már nem csak az amerikai cégeknek, de minden olyan vállalatnak is tiltja az együttműködést a kínaiakkal, ami valamilyen amerikai szabadalmat használ. A Kirin lapkákat előállító TSMC pedig sajnos pontosan ilyen manufaktúra, gyártósorain jócskán használnak olyan technológiákat, amelyeket az Egyesült Államokban fejlesztettek.

Szerencséjére a Huawei nincs egyedül a kormánnyal szembeni küzdelemben, mind a TSMC, mind a Qualcomm felemelték hangjukat, hogy szeretnének továbbra is kereskedni a kínai céggel, a tiltások ellenére. Egyelőre nem tudjuk mennyire lesznek sikeresek ezek a kérvényezések, de ha minden igaz, akkor hamarosan érkezik egy új okostelefon, immáron Kirin chipset nélkül. Ezek egyelőre csak feltételezések, biztosak akkor lehetünk, ha a telefont hivatalosan is bejelentik.

Forrás: GSMArena

The post A Huawei újra kiadja a Nova 7 SE-t, de most nem Kirin processzorral appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója