Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke, a Nemzeti Színház igazgatója a Hír Tv Bayer-show című műsorában beszélt arról, hogy szerinte az, hogy az SZFE-n sztrájkot hirdetnek, azt mutatja, hogy egy előre megírt koreográfia szerint a tanári kar nem akart és nem akar most sem dolgozni.

„Őszintétlenek voltak, nekünk pont az ellenkezőjét mondták” – mondta a műsorban, hozzátéve: „gyakorlatilag manipulálták a diákokat”.

Beszélt arról is, hogy biztos hogy messze túlmutat magán, ami történik, különben nem volnának ekkora indulatok szerinte. „Máskülönben a lehetőséget látnák abban, hogy például új kampusz lesz”- mondta. Miközben szerinte „ott nyomorognak [a Vas utcai épületben] és áldatlan állapotok vannak, kilógnak a konnektorok a falból”.

Vidnyánszky azt állította, hogy a diákokat sajnálja. Ő tudja mindezt kezelni, de „egyre több hang jön ki bentről, egy csomóan tanulni szeretnének. De ha ki merik nyitni a szájukat, elképesztő össztüzet kapnak, már ott belül.” Neveket azonban nem említett.

Beszélt azonban „Lenin-fiúkról” és „Szamuely-katonákról”, amikor a tiltakozók vezéralakjait emlegette. Mint mondta, van néhány harcos, akiknek nehéz nemet mondani. Azt is állította, augusztus végén a diákság leszavazta az egyetemfoglalást, de ebben a világban „ahol nagyon könnyen könnyen sodródni kezdesz és igazodsz” győzött egy hangosabb csoport.

Arra a kérdésre, hogy jogilag meddig tart egy hallgató státusza, ha nem kezdi meg a félévet, azt válaszolta:

„a kuratórium amellett van, hogy el kell kezdeni az oktatást. Ha a mostani vezetés nem képes arra, hogy elindítsa, mi elindítjuk. Arra, hogy kinek indítják el, azzal reagált: ő úgy gondolja, hogy lesz kinek. Ha megnyílik a lehetőség, jönni fognak a diákok és győzni fog a józan ész ebben a történetben.”

[kapcsolodo]/szinetar-dora-is-ort-allt-az-szfe-nel-mindent-meg-fogok-tenni-hogy-egy-szebb-es-elhetobb-orszag-legyen-ez-a-mi-kis-hazank/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója