Kezdőlap Aktuális Szijjártó: Soha nem hoztam olyan döntést, ami korrupt szándékokkal lett volna kikövezve

Szijjártó: Soha nem hoztam olyan döntést, ami korrupt szándékokkal lett volna kikövezve

23
0

Mint arról korábban beszámoltunk, az Átlátszó közölt egy képet, amin augusztus 16-án vasárnap a Lady Mrd-en, a Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó által birtokolt máltai offshore cég tulajdonában lévő luxusjachton látható Szijjártó. A miniszter azóta sem válaszolt arra, hogy milyen módon vett részt a nyaraláson.

[kapcsolodo]/adriai-luxusjachton-fotoztak-le-szijjarto-petert-mikozben-elvileg-az-irodajaban-egyeztetett-a-feherorosz-helyzetrol/[kapcsolodo]

Egy későbbi kérdésre azt válaszolta, “Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő 100 százalék”. Szerinte ugyanez viszont nem igaz a magánéletére, a családi vakációjára, a jachtozást pedig ennek tartja.

Az RTL Híradó egy sajtótájékoztatón újra feltette neki a kérdéseket: hogyan került a hajóra, ki fizette az utat és milyen kapcsolata van a hajó tulajdonosával. Szijjártó erre úgy reagált, hogy soha nem hozott korrupt szándékú döntéseket és soha nem engedett maga köré korrupt szándékú embereket.

“Soha, amióta itt dolgozom, olyan döntést nem hoztam, ami korrupt szándékokkal lett volna kikövezve. Vagy azok mentén született volna meg. Szerkesztő úr, ez igaz általánosságban is, és igaz, erre a konkrét esetre is, amit Ön itt felvetett. Soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat, vagy korrupt szándékokkal rendelkező embereket. Soha nem tartottam fel ilyen kapcsolatot, és nem is fogok fenntartani a jövőben sem”

– mondta.

Ám arra továbbra sem válaszolt a külügyminiszter, hogy ki fizette az adriai luxusjachton töltött nyaralását.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A fényképek feltöltője és a cikk írója