A koronavírus-fertőzés második hulláma jelenleg elsősorban a fiatalokat érinti. Számos eddig bevezetett szigorítás mellett az ELTE újabb szabályokat vezet be, melyről a közösségi oldalán számol be.

A COVID-19 járványhelyzet miatt adtak ki közleményt a kari és egyetemi szabályokról.

1. Távolságtartási és higiéniai előírások:

az Egyetem egész területén, a folyosókon és a tantermekben is kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése. Az oktató a tanórán maszk nélkül adhat elő, ha a hallgatók legalább 2 méter távolságban helyezkednek el, és az oktató a felszerelt plexifal mögött tartózkodik.

– az Egyetem épületeiben kötelező a távolságtartás (legalább 1,5 méteres távolság);
– a tantermek ablakait folyamatosan nyitva kell tartani;
– épületeinkben több helyen (bejárat, liftek, folyosó) érintésmentes kézfertőtlenítőket szereltünk föl, kérjük ezek rendszeres használatát;
– valamennyi vizesblokkban folyamatosan gondoskodunk kézfertőtlenítő szerről, és igény szerint védőmaszkokat és gumikesztyűt biztosítunk a hallgatók, látogatók és dolgozók számára.

2. Távolmaradás

– az Egyetem épületeibe nem léphet be…aki koronavírussal fertőzött, vagy a koronavírusos megbetegedésre jellemző BÁRMILYEN tünetet mutat, illetve a megelőző 3 napban ilyen tünetei voltak
– szintén távolmaradásra kötelezett 14 napra az, aki igazolt koronavírus fertőzött személy kontaktja, nem lezárult kontaktkutatás alanya vagy hatósági házi karanténban van.

Security Check Required

null

[kapcsolodo]/szigoritanak-a-maszkviselesi-szabalyokon-budapesten/[kapcsolodo]

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

A fényképek feltöltője és a cikk írója