Kezdőlap Tech Debütált a Realme X7 és X7 Pro és a Realme V3, ami...

Debütált a Realme X7 és X7 Pro és a Realme V3, ami jelenleg a legolcsóbb 5G telefon

14
0

A kínai Oppo alatt tevékenykedő Realme brand három vadonatúj 5G támogatással büszkélkedő okostelefont mutatott be, egyelőre csupán a kínai vásárlóközönség számára, a mobilok a Realme X7, X7 Pro, és Realme V3 névre hallgatnak, utóbbi egyébként a jelenlegi legolcsóbb 5G modemmel felszerelt készülék a piacon. A telefonok érkezése egyúttal a MediaTek Dimensity 800U lapkakészlet debütálása is, ami az alap X7 modell belsejében teljesít szolgálatot.

Realme X7

Az okostelefon burkolata alatt dolgozó lapkakészlet 7 nanométeres gyártási eljárással készül, van benne két nagy erejű Cortex-A76 CPU mag, ezek 2,4 GHz-en dolgoznak. A grafikus gyorsításért egy Mali-G57 GPU felel, a hardvert kiszereléstől függően 6, vagy 8 GB operatív memória egészíti ki, míg a belső tárhely fixen 128 GB. A Realme X7 előlapját egy 6,4 hüvelykes AMOLED panel uralja, ami 180 Hz-es érzékenységgel rögzíti az érintés eket. A felbontás Full HD+, a bal felső sarokban egy kivágás található, ide került a szelfikamera, ami egy 32 megapixeles, f/2,5 rekeszértékű konstrukció.

Ami a további képrögzítő egységeket illeti összesen négy darabot találunk a hátoldalon, az elsődleges modul 64 megapixeles, kapunk továbbá egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 2 megapixeles mélységérzékelőt, és egy szintén 2 megapixeles makró modult. Az érzékelőket egy négyzetes kialakításba foglalta a gyártó, rajtuk kívül még egy LED villanót találunk itt. Ujjlenyomat-olvasót hiába is keresünk a hátoldalon, azt a kijelző alá szerelték. A Realme X7 burkolata alatt egy 4300 mAh kapacitású akkumulátor található, ami támogatja a 65 wattos gyorstöltést, az elektronok egy USB-C csatlakozón jutnak a telep belsejébe. A készülék mindössze 175 grammot nyom és nagyjából 8,1 mm vastag.

Az okostelefon támogatja két hálózati kártya egyidejű behelyezését, ráadásul mindkettő képes az 5G hálózatokra csatlakozni, a Dimensity 800U lapkakészlet lehetővé teszi a váltást közöttük, így az egyikkel lehet telefonhívásokat bonyolítani, miközben a másikat mobilinternetre használjuk. Az okostelefon kék, fehér és színátmenetes változatban lesz kapható, az árazás helyi valutából átszámítva 265 dollárról indul, a legelső villám vásárra szeptember 7-én kerül sor.

Realme X7 Pro

Az okostelefon Pro változata 6,55 colos AMOLED képernyőt kapott, 120 Hz-es képfrissítési rátával és 240 Hz-es érinté érzékenységgel. Az előlapi kamera továbbra is a megjelenítő bal felső sarkában lévő kivágásban található, és ugyanúgy 32 megapixeles felbontással rendelkezik.

A készülék lelke egy Mediatek Dimensity 1000+ lapkakészlet, ami jelenleg a tajvani gyártó legerősebb ajánlata, és igazából nem sokban marad el a Qualcomm Snapdragon 865-től, már ami a teljesítményt illeti. A chipset mellé egy fejlett gőzkamrás hűtőrendszer is került, ami a gyártói leírások értelmében képes akár 10 Celsius fokkal is csökkenteni a működés közbeni hőmérsékletet.

A megfelelő hűtés nem csupán a processzor számára fontos, de legalább ennyire elengedhetetlen a biztonságos gyorstöltéshez is, a Realme X7 Pro ugyanis a villámgyors 65 wattos SuperDart Flash Charge metódust támogatja, amit egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor vesz fel. Egy másik dolog szintén változatlan a készülék esetében, ez pedig a kamerakészlet, ami ugyanabból a 64, 8, és 2×2 megapixeles egységekből áll. A készülék legolcsóbb verziója 320 dollárba kerül, ezért cserébe 6 GB RAM, valamint 128 GB belső tárhely jár. A Realme X7 Pro már előrendelhető, a kiszállítás várhatóan jövő héten indul.

Realme V3 5G

Ahogyan a bevezetőben is említettük, ez a mobil viselheti most a legolcsóbb 5G okostelefon címét, ami nem túlzás, hiszen mindössze 146 dollárért lesz kapható. A Realme V3 5G belsejében Dimensity 720 lapkakészlet dolgozik, ami természetesen szintén a tajvani MeidaTek gyártmánya. A készülék kijelzője 6,5 hüvelykes, ez egy LCD panel, amelyen HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, felső keretét pedig egy esőcsepp alakú szenzorsziget ékesíti, ide szerelték az előlapi 8 megapixeles kamerát. Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal a hátoldalra került, persze nincs egyedül, hiszen rajta kívül még találunk itt egy 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelőt, plusz ott van egy ugyanekkora felbontással rendelkező makró modul.

Kedvezőtlen fényviszonyok között a fotózást egy LED villanó igyekszik segíteni. A Realme V3 5G egészen masszív, 5000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, amit ráadásul 18 wattos adapterrel is tölthetünk, mégpedig USB-C kábellel. A töltőcsatlakozó mellett fülhallgató kimenetet találni, amiért szintén jár a piros pont. Az okostelefont meg lehet majd vásárolni fehér és kék színben, a 146 dolláros ár a 6/64 GB-os kiszerelésre vonatkozik, de létezik 8/128 GB-os változat is, és az sem fog eladósítani senkit a maga 235 dolláros árával. A készülék forgalmazása szeptember 9-én kezdődik a legolcsóbb variánssal, a többi kiszerelés értékesítése pedig szeptember 19-én startol majd.

Forrás: GSMArena

The post Debütált a Realme X7 és X7 Pro és a Realme V3, ami jelenleg a legolcsóbb 5G telefon appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója