„Az jár a fejemben a több századik free szfe posztot látva, hogy vajon akik őszinte hittel, lázadva tüntetnek, tisztában vannak-e bizonyos tényekkel…”
– kezdte Gregor Bernadett Facebook-posztját , aki 1991-től 1995-ig volt az intézmény hallgatója.

A színésznőt megviselték a Színművészetin töltött évek, a most a kialakult helyzet miatt Facebook- oldalán osztott meg egy hosszas bejegyzést, amelyben felidézte pár emlékét az intézménnyel kapcsolatban.

„Mi voltunk az első kísérleti osztály, a harmadik rostát egy hét kőkemény műhelymunka előzte meg. A döntő vizsgán a Mesél a bécsi erdő című darabból kellett jelenetet csinálni.
Bikinire kellett vetkőzni és lezuhanyozni az öltözőben, így járultunk a vizsgabizottság elé. Vizes hajjal, álló mellbimbóval…
Szerencsétlenségemre a csoportunkban több fiú volt, mint lány, ezért kétszer kellett eljátszanom a jelenetet. A kettő között dideregve ültem a vizsgabizottság mellett egy széken…” – mesélte a Gregor, aki a Színművészetin Horvai István és Kapás Dezső osztályába járt.

„Az első hét az Életem sötét foltja című gyakorlattal kezdődött. El kellett mondani valamit magadról, amit szégyellsz és még talán senkinek nem mondtad, ötféleképpen.
Kihívsz valakit a színpadra, annak mondod, egyedül mondod az ott ülőknek, telefonbeszélgetésben mondod, levélben és az ötödik, hogy leoltják a villanyt és a vak sötétben a legkínosabb kérdéseket teszik fel. 18-19 éves gyerekekről beszélünk.”

[kapcsolodo]/szavazassal-donthetnek-az-szfe-tanarai-es-diakjai-hogy-elinduljon-e-az-oktatas-hetfon/[kapcsolodo]

Gregor Bernadett hozzátette, akkor senki sem vonult az utcára értük, sőt, a megrázó történéseket otthon sem merték elmondani, mert elhitték, hogy ez a képzés természetes része.
Utólag a csók-pofon gyakorlatokat is sérelmezi, amiért ott valóságos csóknak és pofonnak kellett történnie.

„A mai napig gyomorgörcsöm van, ha elmegyek az épület előtt. Értünk senki nem tüntetett. Ha ez most a gyerekeimmel történne, elmennék a legvégsőkig.
Azért írtam le mindezt, mert ez is hozzátartozik az igazsághoz”
– jelezte a Jászai Mari-díjas színésznő, aki viszont azóta törölte a posztot.

(Forrás: 24.hu)

A fényképek feltöltője és a cikk írója