Kezdőlap Aktuális Szavazással dönthetnek az SZFE tanárai és diákjai, hogy elinduljon-e az oktatás hétfőn

Szavazással dönthetnek az SZFE tanárai és diákjai, hogy elinduljon-e az oktatás hétfőn

29
0

Szavazással dönthetnek este arról a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai és diákjai, hogy hétfőn elinduljon-e az oktatás és, ha igen, hogyan.

12 napja tart az egyetemi blokád, amit az intézmény egyik oktatója, Karsai György szerint nem kedvtelésből tartanak fent a diákok. Szerinte minden jogkörüket elvették, az új vezetés elképzeléséről pedig nem sokat tudnak – mondta az RTL Híradónak. Az oktató szerint az SZF 155 éve jól működik, ezért sincs szükség egy kísérletre.

Vidnyánszy már kapott egy saját egyetemet Kaposváron, hogy ott próbálja ki az általa fontosnak tartott értékek beemelését az oktatási programba. Egy romhalmazt hagyott maga után Kaposváron

– mondta Karsai.

[kapcsolodo]/vidnyanszky-az-amnesty-international-keszitette-fel-a-tiltakozo-szfe-diakokat/[kapcsolodo]

A miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken azt mondta, szerinte legalább a lehetőséget meg kellene adni az új, Vidnyánszy Attila által vezetett kuratóriumnak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Karsai György elmondta, hogy ők szeretnének tanítani. A kormányzat át akart erőszakolni egy tervezetet, és most itt vannak a tanév kezdésénél, és még nem kezdődhetett meg az oktatás. Ennyi csúszás még most belefér szerinte. Most a hallgatókon múlik, hogy mi lesz a folytatás. A diákság folyamatosan egyeztet, tárgyal, elemez, beszél arról, hogy mi legyen a jövő. Még dönteni kell, hogy kivel lehet tárgyalni a felmerülő kérdésekről.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A fényképek feltöltője és a cikk írója