[sz]Fotók: Krisztián Elek[sz]
Félmeztelen nők tüntettek csütörtökön délelőtt a brit Parlament előtt azért, hogy a kormány több tájékoztatást adjon a lakosságnak a klímaváltozás veszélyeiről.

A 30 fős csoport fekete nadrágban, 4°C feliratú arcmaszkban és egy “Can’t Bare the Truth?” (amit magyarul leginkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy “fáj az igazság?”) feliratú táblával demonstráltak, meztelen felsőtestükre pedig olyan szavakat írtak, amelyek a globális felmelegedés várható következményei lehetnek, pl. szárazság, éhezés és éhínség, erdőtüzek, erőszak és háború. Néhányan a nyakuk köré tett biciklizárral rögzítették magukat a Parlament kerítéséhez, ezzel is demonstrálva a kitartásukat.

Az Extinction Rebellion aktivistái az akcióval azt akarták elérni, hogy a brit kormány tájékoztassa megfelelően az embereket azokról a kockázatokról, amelyek elősegíthetik, hogy 4 Celsius-fokkal melegebb legyen a Föld. Ez ugyanis 2100-ig meg fog történni az Extinction Rebellion szerint, hacsak az országok nem kezdenek el azonnal tenni ez ellen.

A klímavédelemért küzdő aktivisták azt kifogásolják, hogy a brit kormány nem ad elengedő tájékoztatást a klímaváltozás veszélyeiről, pedig a lakosság szeretne többet megtudni erről.

“Ha az Egyesült Királyságban élő emberek információkat akarnak, a kormány miért marad csendben? Miért hagyja figyelmen kívül Boris és a kormánya, valamint Murdoch sajtóbirodalom életünk eddigi legnagyobb fenyegetésének súlyosságát? Mert ez a csupasz igazság. De őket miért nem érdekli?”
– teszik fel a kérdést a klímaaktivisták.

Néhány fotó a demonstrációról:

Łapozz még több fotóért:

[next]

A fényképek feltöltője és a cikk írója