Jó ideig élvezhetjük még a meleget és a napsütést, de már látszik, mikor érkezhet a lehűlés -írja az Időkép.

A napos, nyáriasan meleg időtől még egy ideig nem kell búcsút vennünk.

Hétvégén egy újabb erős anticiklon alakul ki Közép-Európa felett, melynek délnyugati peremén az átlagosnál jóval melegebb levegő érkezik a mediterrán térségből a kontinens fölé. Ennek köszönhetően szerdáig még biztosan száraz, napos időre és 26-31 fok közötti csúcshőmérsékletekre lehet készülni – ígérik.

A legfrissebb előrejelzések szerint péntekre változhat a helyzet. A meleget hozó anticiklon ekkorra elhagyja térségünket és északról több fokkal hidegebb levegő érkezhet a Kárpát-medencébe. A lehűlés mértéke azonban még rendkívül bizonytalan.

Vasárnap is folytatódik a szeptemberi nyár sok napsütéssel, kevés felhővel. Csapadék továbbra sem valószínű. Az északi, északkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 7-15 fokig hűl le a levegő.

A legmelegebb órákban 26-31 fokot mérhetünk.

Hétfőn alig lesz felhő felettünk, zavartalan napsütés ígérkezik. Az északkeleti szél több helyen megélénkülhet. Délután 27-32 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Kedden és szerdán is kitart a nyáriasan meleg, ragyogóan napos szeptemberi idő. A keleti, délkeleti szél néhol megélénkülhet. Délutánonként 26-32 fokra van kilátás.

A legfrissebb számítások szerint csütörtök estére érkezhet meg a lehűlést hozó hidegfront esővel, zivatarokkal. Péntekre jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

[kapcsolodo]/fertozo-betegsegek-fust-szmog-milyen-elet-var-egy-2019-ben-szuletett-gyerekre/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója