[sz]A címkép illusztráció: MTI/AP/The Register-Guard/Andy Nelson[sz]
Mint arról beszámoltunk, Kaliforniától Washington államig lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke, ahol erdőket és lakott területeket fenyeget a megállíthatatlanul terjedő erdő- és bozóttűz.

Kaliforniában az elmúlt hetekben már több mint 2,5 millió hektárnyi területet pusztított el a tűzvész, szerdára pedig a lángok már átterjedtek a szomszédos Oregon államra is, sőt már Washington állam határához is.

Oregon kormányzója, Kate Brown példa nélkül állónak nevezte a tűzvészt, és attól tart, hogy rekordmagas lesz a halálos áldozatok száma.

“Ez lehet az állam történetének legnagyobb vesztesége, mind emberéletben, mind természeti és épített örökségben”
– mondta korábban Kate Brown.

[kapcsolodo]/kalifornia-washington-erdotuz-egyesult-allamok/[kapcsolodo]

Szombatra Kalifornia, Oregon és Washington államban eddig összesen 23 halálos áldozatot követelt a tűzvész

Az egyik halálos áldozat egy 13 éves fiú, aki még kedden vesztette életét Oregon államban – írja a CNN.

[next]

Wyatt Tofte egy autóba menekült a tűz elől, de sajnos nem maradt életben. Kutyájával az ölében találtak rá a kocsiban két nappal az eltűnése után, akkor már mindketten halottak voltak.

Sajnos nem a fiú volt az egyetlen a családjából, aki meghalt: nagymamáját, Peggy Mossót is egy autóban találták meg holtan, amit elleptek a lángok. Lánya (Wyatt édesanyja) megpróbálta megmenteni az idős asszonyt, de nem sikerült. Ráadásul a nő súlyosan megsérült, az egész teste megégett, jelenleg is kritikus az állapota.

A nő férje – aki már összeégve talált rá feleségére – épségben megúszta.

De nem elég, hogy párja élet-halál között van, és elveszítették a gyereküket, a családi házuk is leégett, így jelenleg otthonuk sincs.

A házaspár megsegítésére adománygyűjtést indítottak a GoFundMe oldalon, ide kattintva lehet őket támogatni. Eddig már majdnem 50 ezer dollárt (15 millió forint) jött össze nekik, a cél 500 ezer dollár (150 millió forint).

A fényképek feltöltője és a cikk írója