Helyszínen tartózkodó kollégáink becslése szerint mintegy 2-300 ember gyűlt össze Budapesten, a Szabadság téren péntek délután, hogy a koronavírus miatt hozott intézkedések ellen tüntessenek.

A Demonstráció a Normális Életért elnevezésű rendezvényt az a Dr. Gődény György szervezi, aki mostanában az interneten és a médiában számos helyen kampányol a maszkviselés és a vírussal kapcsolatos, szerintük megalapozatlan, átveréseken alapuló egyéb szabályok ellen.

Az esemény leírásában ez olvasható: „országos demonstrációt szervezünk a Normális Életért, ahol lehetőséget biztosítunk arra, hogy a virtuális téren kívül is meg tudjuk beszélni a mindannyiunkat érintő korlátozó intézkedések értelmetlenségét, és elmondhassuk az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat és a véleményünket, valamint elképzeléseinket a jövőről!”

A demonstrálók többek között “Le a vírusdiktatúrával!” és “Elveszik a jövőnk!” feliratú táblával tiltakoznak.

A központi rendezvény 15 órától várhatóan este 8-ig tart a budapesti Szabadság téren, de a szervezők több más nagyváros ugyanilyen nevű főterére hívták a szimpatizánsokat. A Facebookon keringő videók tanúsága szerint ezeken a vidéki rendezvényeken maximum néhány tucatnyian lehetnek.

Korábban mi is foglalkoztunk vele, hogy a koronavírus elleni hatékony védekezést rendkívüli módon hátráltatják a vírust tagadó, vagy az azzal szkeptikus emberek.

Az Országos Mentőszolgálat szerint „A “vírustagadók” egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról a közösségi felületeken és különböző módokon próbálják feleslegesnek beállítani a megelőzés fontosságát.”

Helyszíni tudósítónk képei a fővárosi Szabadság térről:

[kapcsolodo]omsz-a-virustagadok-nehezitik-leginkabb-a-hatekony-vedekezest-magyarorszagon/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója