[sz]Címkép: Wikipédia[sz]

Nyílt levélben áll ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és tanárai mellett Sigourney Weaver háromszoros Oscar-jelölt amerikai színésznő és a filmvilág 42 másik ismert nemzetközi alakja – írja a 24.hu.

A hírportál megszerezte a nyílt levelet, amelyben 43 angolszász filmes áll ki az SZFE mellett. Az Érkezéssel Oscar-díjra is jelölt Aaron Ryder producer és magyar felesége, a szintén filmes Oblath Zsófi kezdeményezésére indult az aláírásgyűjtés, aminek a szövege a következő:

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanulói, tanárai és szenátusa melletti szolidaritásunk és támogatásunk jeleként elítéljük az egyetem szenátusának autonómiájának aláásására és megsemmisítésére tett kísérletet. Teljes szívvel elutasítjuk az új vezetőség legitimitását és betolakodását. Az ötletek kibontakozása és a szabad alkotás ösztönzése teszi ezt az intézményt létfontosságúvá és tiszteltté. Ezt mindenképpen fent kell tartani, mert ez a szólásszabadság és a demokrácia alapja. Vállt vállnak vetve, mi veletek vagyunk.”

A háromszoros Oscar-díjra jelölt színésznő, Sigourney Weaver mellett aláírta még például A James Brown sztori és a Lány a vonaton rendezője, Tate Taylor, a Helyszínelőkből, valamint például a Karate kölyökből ismert Elisabeth Shue, illetve a több Wes Anderson-filmben is szereplő producer, Wallace Wolodarsky is.

[kapcsolodo]/sir-ian-mckellen-is-szolidaritasat-fejezte-ki-az-szfe-hallgatoival-es-tanaraival/[kapcsolodo]

Korábban már szolidaritását fejezte ki Helen Mirren, Cate Blanchett, Eva Green, illetve a brit filmvilág több prominens alakja is.

[kapcsolodo]/ujabb-kulfoldi-hiressegek-alltak-ki-a-szinmuveszeti-egyetem-mellett/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója