Ha egy mondatban kell összegeznem a nemzeti konzultáció eredményét, akkor azt kell mondanom, hogy az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön, Magyarországnak működnie kell – fogalmazott a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette a koronavírus második hullámának idején a közös cél, hogy az idősek védelme mellett fenntartsuk Magyarország működőképességét.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, szokásos pénteki interjújában arról beszélt, a járvány második hulláma idején az az ország közös célja, hogy az idősebb szülők, nagyszülők, idős emberek védelme mellett megvédjük Magyarország működőképességét. Mint a miniszterelnök kifejtette, a legutóbbi nemzeti konzultáció legfontosabb tanulsága, hogy az emberek nem akarják, hogy a vírus újra megbénítsa az országot. Orbán Viktor hangsúlyozta, a kormány ennek ismeretében dolgozta ki gazdaságmentő “haditervét”, amelyet a napokban részletesebben is megismerhet a közvélemény. A miniszterelnök ugyanakkor kiemelte, az idősek védelme érdekében arra kéri az idősotthonok fenntartóit, működtetőit, hogy a legteljesebb felelősséggel végezzék a dolgukat. A Kamaraerdei Úti Idősotthonban megjelent fertőzés kapcsán pedig megjegyezte,

szép dolog, hogy a főpolgármester úr levelet ír nekem, de arra kérem, hogy inkább végezze el a feladatát, és ne kísérletezzünk. Ez nem olyan, mint egy biciklisáv fölfestése, hogy vagy sikerül, vagy nem. Itt életekről van szó.

Forrás: PestiSrácok.hu; vezetőkép: MTI

A Orbán: a magyarok szerint nem engedhetjük, hogy a vírus újra megbilincselje az országot (FRISSÜL!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója