[sz]Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt[sz]
Mint arról beszámoltunk, valaki feljelentést tett Szijjártó Péter augusztusi luxusjachtozása miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette ezt, közölték, hogy eredmény még nincs, egyelőre a feljelentés elbírálás alatt van, részleteket pedig nem árultak el az ügy kapcsán.

[kapcsolodo]/feljelentettek-szijjarto-petert-a-luxusjachtozas-miatt/[kapcsolodo]

Most azonban kiderült, hogy már döntöttek is a feljelentésről. Polt Péter Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában azt írta:

„A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”
– szúrta ki a 444.hu.

A képviselőnő kérdése egyébként így szólt: “Szükséges kivizsgálni, hogy Szijjártó Péter magánszemély fizetett-e bérleti díjat az állami közbeszerzésekben érdekelt SZíjj László tulajdonában lévő Lady MRD luxusjachtért?”

A kérdés azért merülhetett fel, mert a horvátországi nyaralás óvatos becslések szerint is 40-60 millió forintba kerülhetett, a külügyminiszternek a vagyonnyilatkozata alapján nem pedig nem volt ennyi pénze erre. Ha viszont ajándékba kapta az utat, az korrupciós problémákat vethet fel.

Szijjártó Péter egyébként korábban annyit mondott a luxusjachtozás kapcsán, hogy a munkájáról minden információt megoszt a nyilvánossággal, ugyanez viszont nem igaz a magánéletére, a családi vakációjára, a jachtozást pedig ennek tartja.

[kapcsolodo]/megszolalt-szijjarto-a-maganjachtrol-nem-oszt-meg-rola-informaciot/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója