[sz]Címkép: Elekes Andor/CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons[sz]
Titoktartási kötelezettség miatt nem árul el részleteket az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról, hogyan vizsgálják majd meg a koronavírus terjedését a Puskás Arénában az Európai Szuperkupa-mérkőzésen – írja a Népszava.

A lap megkereste a szövetséget ezzel a kérdéssel, de azt a választ kapták, hogy

a szerződésben foglalt titoktartási klauzula miatt a megrendezésről szóló megállapodás nem osztható meg.

Mint ismert, a Bayern München-Sevilla meccset nézők előtt rendezik meg szpetember 24-én a budapesti Puskás Arénában. A 67 ezer fő befogadására alkalmas stadionban 20 ezer szurkoló foglalhat majd helyet a nézőtéren, az UEFA pedig azt is megengedte, hogy 6 ezer külföldi, a két résztvevő csapat drukkerei is ott lehessenek a meccsen. A minap pedig az is kiderült, hogy 500 magyar mentős ingyen nézheti majd meg a mérkőzést a helyszínen.

[kapcsolodo]/500-mentost-hivtak-meg-szurkolni-a-szuperkupa-dontore-20-ezer-ember-koze/[kapcsolodo]

Az UEFA korábban azt közölte, ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat.

Jelenleg ugyanis Európában szinte mindenhol zárt kapuk mögött rendezik a focimeccseket.

A Népszavának azonban

nem árultak el részleteket arról, miként fogják megvizsgálni, hogy biztonságos-e 20 ezer néző részvételével mérkőzést rendezni.

A lap azt írja, a szövetség eddig csak az általános szabályokról, a negatív teszt szükségességéről, a lázmérésről és a maszkviselésről tájékoztattak.

Az utóbbi időben Magyarországon újra berobbant a járvány, a második hullámban pedig sokkal több fertőzöttet regisztrálnak naponta, mint tavasszal. Jelenleg több mint 5000 aktív fertőzött van az országban, számuk pedig folyamatosan emelkedik. A kormány az utóbbi napokban újabb járványügyi intézkedésekről döntött, de egyelőre úgy tűnik, hogy az Európai Szuperkupa megrendezése nincs veszélyben.

[kapcsolodo]/teljes-koru-latogatasi-tilalmat-rendelt-el-a-korhazakban-az-orszagos-tisztifoorvos/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója