„Nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával” – így nyilatkozott Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes a Klikktv-nek azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy az MSZP társelnöki tisztségére pályázik. Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy biztosra veszi az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke, hogy a bíróság is kimondja, a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és Tóth Bertalan esetleges elnöksége. Fekete Zoltán szerint így kérdéses, hogy győzelme esetén Tóth Bertalan egyáltalán köthet-e megállapodást az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokon.

Szeptember 19-én esedékes az MSZP tisztújítása, melyen Mesterházy Attila a társelnöki tisztségért indul. Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes – aki maga is pályázatot nyújtott be az alelnöki tisztségre és országos elnökségi tagságra. Tüttő erről úgy nyilatkozott:

A közösségem bárhogy dönthet, de elég határozottan mondom, nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával. Ha őt választják a küldöttek társelnöknek, akkor én minden jelöltségemtől vissza fogok lépni.

Az, hogy a fideszes Budai Gyula is Mesterházy megválasztása mellett kampányol – írja a Hírklikk – Tüttő Kata szerint nem előzmény nélküli, ugyanis szerinte a kormánypárt beleszól az MSZP belső ügyeibe.

A Fidesz médiumai szurkolnak Mesterházy társelnökségének. De olyat még nem nagyon láttunk, hogy a Fidesz nyíltan beleszól az MSZP belső közösségének ügyeibe, amit a társaim most látnak

– véli Tüttő. Az MSZP Pest megyei szervezetének feloszlatásáról úgy vélekedett:

a szervezet vezetője és néhány tagja a bántalmazó szerepét töltötték be, és olyan közösségellenes magatartást valósítottak meg az elmúlt években, amiért ennek nem most, hanem sokkal korábban kellett volna véget vetni. Ezt a lépést nem a pártelnök tette meg, hanem egy olyan testület, amelyben valamennyi megye részt vesz.

Hozzátette: „minden, ami közösségellenes tevékenység, annak véget kell vetni”.

Megyei pártelnök: illegitim lesz az MSZP kongresszusa

Biztosra veszi az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke, hogy a bíróság is kimondja, a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és Tóth Bertalan esetleges elnöksége. Fekete Zoltán szerint így kérdéses, hogy győzelme esetén Tóth Bertalan egyáltalán köthet-e megállapodást az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokon – írta a csütörtöki Magyar Nemzet. A lap felidézte: a pártvezetés azt követően oszlatta fel az MSZP Pest megyei szervezetét, hogy kiderült, Mesterházy Attila “nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb” Tóth Bertalannál, így korántsem biztos, hogy a jelenlegi elnök újrázni tud a szocialisták szep­tember 19-én esedékes tisztújító kongresszusán. Fekete Zoltán a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy mindvégig mindenben betartották a párt alapszabályát, és “eddig semmi baj nem volt velük”. Amikor viszont kiderült, hogy a Pest megyei küldöttek 90 százaléka Mesterházy Attilát látná szívesen az MSZP elnökeként, “egyből rosszak lettek” – tette hozzá.

A pártvezetésben nem hibáztak, hanem lábbal tiporták az alapszabályt

– vélekedett Fekete Zoltán. Ezzel szemben Tóth Bertalan az Indexnek azt hangoztatta, hogy helyes és jogszerű volt a Pest megyei alapszervezet megszüntetése, mert az szerinte az alapszabályába és a gazdálkodási szabályzatába ütköző gyakorlatot folytatott – olvasható a Magyar Nemzetben.

Forrás: MTI/ atv.hu / Fotó: Horváth Péter Gyula

A Hoppá! Tüttő Kata minden jelöltségtől visszalép, ha Mesterházy lesz az MSZP társelnöke bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója