Kezdőlap Aktuális 13 órán át hiába kérte a férj, hogy cseréljék ki súlyosan beteg...

13 órán át hiába kérte a férj, hogy cseréljék ki súlyosan beteg felesége pelenkáját a Dél-pesti Kórházban

9
0

Tizenhárom órán át hiába kérte, hogy cseréljék ki súlyosan beteg felesége pelenkáját a Dél-pesti Kórházban, állítja az asszony férje. A 68 éves nő agydaganattal küzd. Többször is járt már a Dél-pesti Kórházban, jól ismerik ott az orvosok. Ezért még érthetetlenebb, ami kedden történt vele – mondta a férj az RTL Híradónak.

A nőt ezúttal hasmenés miatt vitte kórházba a mentő, a pelenkáját mégsem cserélték ki a várakozás alatt. A férje az esetkocsiban látta utoljára feleségét.

“Tizenhárom órán keresztül tartották a sürgősségi előterében egy fém padon”

– mondta a férj.

A koronavírus-járvány miatti látogatási tilalmat rendelet szabályozza. Eszerint a hozzátartozók a betegeket nem kísérhetik be az épületbe, de ez alól több kivétel is van, és a kórházak vezetése egyénileg dönthet arról, hogy kiket engednek fel az osztályokra.

A férjnek a kórházban azt mondták, csak a haldokló beteghez lehet bemenni. Az asszony viszont nem volt ennyire súlyos állapotban. Ringbauer János hiába mondta, hogy feleségét pelenkázni kell, és ezt nem tudja egyedül megoldani.

“Négy órától folyamatosan mondtam a kórházban, hogy kérem, hogy cseréljék ki a pelenkáját – nadrágpelenkát adtam rá, és adtam hozzá 10 darab tartalékot is – merthogy beszennyezte. Minden alkalommal megígérték, ez körülbelül ötször-hatszor fordult elő, minden alkalommal megígérték, hogy tesznek valamit, de nem tettek semmit”

– mesélte a férj, aki most telefonon próbálja tartani feleségében a lelket. Az asszonnyal az RTL Híradó is csak így tudott beszélni.

“Nagyon megalázó volt…már késő este volt és bent voltam az orvosnál és szóltam, hogy nagyon tele van a pelenka, jó lenne, ha segítene valaki kicserélni…hát majd, majd…Erre tudja mikor cserléték ki? Hajnalban”

– mondta az asszony.

Végül egészen pontosan hajnali négy órakor, 13 órával később cserélték le a pelenkáját, mint, ahogy a sürgősségire került.

Az RTL Híradó kereste a kórházat is, de ott nem nyilatkoztak. Azt írták: „A beteg orvos- és ápolásszakmai szempontból mindvégig megfelelő és teljes-körű ellátásban, pelenkacserében részesült.”

Az RTL Híradó riportja:

A fényképek feltöltője és a cikk írója