[sz]Fotó: Till Attila/Instagram[sz]

Egy héttel azután, hogy kiállt a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákok mellett, beállt az épületet védő őrségbe Till Attila televíziós műsorvezető.

[kapcsolodo]/vidnyanszky-attila-most-komolyan-boldog-tilla-is-kiallt-a-szinmuveszetisek-mellett/[kapcsolodo]

Mint ismeretes a diákság azon túl, hogy elfoglalta az egyetem épületét, és oda nem engedik be az akaratuk ellenére megválasztott új kuratórium tagjait, naponta őrséget állnak az épület bejárata fölött, mintegy szimbolikusan is megmutatva magukat, és azt, hogy minden áron szeretnék megvédeni az intézményt.

Időközben ismert színházi vagy a kulturális életben dolgozó emberek csatlakoztak a kezdeményezéshez, és vállaltak át egy-egy “műszakot” az ott lévő egyetemistáktól. Múlt szombaton az Örkény Színházból Mácsai Pál és Pogány Judit, ma délelőtt pedig Stohl András vállalta az épület őrzését.

Délután Till Attila, Thuróczy Szabolcs és az intézmény egy hallgatója, Kabdebon Dominik álltak őrt.

A TV2 műsorvezetője az Instagramra is kitett egy képet az eseményről, természetesen a jelszóvá vált #freeszfe hashtaggel.

Őrségben Kabdebon Dominik hallgatóval és Thuróczy Szabival. #freeszfe

null

[kapcsolodo]/eppen-most-kozolt-riportot-a-szinmuveszeti-szabalytalan-gazdalkodasarol-az-allami-szamvevoszek-az-egyetem-mar-reagalt-is/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója