Kezdőlap Aktuális 8000 forintra bírságolhat a BKK-ellenőr a maszkviselés hiánya miatt

8000 forintra bírságolhat a BKK-ellenőr a maszkviselés hiánya miatt

45
0

A Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették. A közösségi közlekedés járatain mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem, vagy szabálytalanul viseli a maszkot – közölték.

[kapcsolodo]/koronavirus-latogatasi-tilalmat-rendeltek-el-minden-szocialis-intezmenyben/[kapcsolodo]

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket. Ezek nyomán a következőkről született döntés.

A Fővárosi Önkormányzat:

– növeli a saját intézményeinek tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalan ellátásban és az idősgondozásban,

– elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben,

– elrendeli, hogy mostantól a BKK járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók.

Budapest Városháza

8000 forintra bírságolhat a BKK-ellenőr a maszkviselés hiánya miatt Könyvtárba, színházba és múzeumba is csak eltakart arccal mehetünk. A Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették, a közösségi közlekedés járatain pedig mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot.

[kapcsolodo]/merkely-visszahozna-az-idosek-vasarlasi-savjat-es-betiltana-az-ejszakai-bulikat/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója