Már nemcsak a magyar színház- és filmvilág képviselői, de külföldi színtársulatok és hírességek is támogatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait.

Mint arról beszámoltunk, többek között Cate Blanchett és Helen Mirren Oscar- és Golden Globe-díjas színésznők, és Eddie Redmayne Oscar-díjas színész is aláírta azt a levelet, amelyben kiállnak a színművészetisek mellett, és kérik a magyar kormányt, hogy állítsák vissza az egyetem intellektuális és vezetői autonómiáját.

[kapcsolodo]/cate-blanchett-helen-mirren-eddie-redmayne-is-kiall-a-szinmuveszeti-hallgatoi-mellett/[kapcsolodo]

Mellettük hétfőn

Cuba Michael Gooding Jr. Oscar-díjas amerikai színész és Eva Gaëlle Green francia színésznő és modell is nyilvánosan kiállt az SZFE hallgatói mellett.

Előbbi egy, a telefonja kijelzőjén látható SZFE-felirattal, utóbbi pedig a tenyerére írt SZFE-felirattal fejezte ki szolidaritását.

Az egyetem mindkét híresség szelfijét megosztotta a Facebook-oldalán.

Balazs Juszt

Cuba Gooding, Jr. is kiáll az egyetemért. #freeszfe

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Aggodalommal tekintünk Budapestre: „ A művészetek, az oktatás és a t… udomány szabadsága veszélyben” – Ulrike Sych , az MDW – Universität für Musik und darstellende Kunst Wien rektora követeli az európai egyetemek autonómiája érdekében történő kiállást. Komoly aggodalommal figyeli az mdw – Zene- és Képzőművészeti Egyetem, Bécs rektorátusa a magyarországi eseményeket, ahol Orbán Viktor kormánya a nagy hagyományokkal rendelkező SzFE autonómiáját megvonta.

[kapcsolodo]/vidnyanszky-levelet-irt-a-nemet-szintarsulatnak-akik-az-szfe-vel-tortentek-miatt-nem-mennek-el-a-nemzeti-szinhazba/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója