Kezdőlap Politika Nem tartja be korábbi ígéretét, mégis indul a Párbeszéd társelnöki tisztségéért Karácsony...

Nem tartja be korábbi ígéretét, mégis indul a Párbeszéd társelnöki tisztségéért Karácsony Gergely

33
0
Nem sikerült tartania magát korábbi ígéretéhez, így mégis indul a Párbeszéd társelnöki posztjáért Karácsony Gergely, aki a Magyar Hangnak ezzel kapcsolatban azt mondta: „lelkiismereti kérdés volt” számára, hogy egy város vezetőjének, politikai hovatartozástól függetlenül „mindenki főpolgármesterének” lenni hogyan egyeztethető össze párttisztségekkel. Ám szerinte ez másoknak kevésbé okoz problémát, így ezen ő is túllépett. A lapnak azt is elárulta, hogy több tucatnyi tanácsadója ellenére mégis leginkább a feleségére hallgat, ha döntést kell hoznia.

Emlékezetes, a főpolgármester az önkormányzati választások előtt még arról beszélt, győzelme után lemond a Párbeszéd társelnöki tisztségéről. Ezt nem sikerült azóta sem megtennie, sőt, most bejelentette azt is: újraindul, mégpedig azért, mert szerinte azzal szolgálja Budapest érdekeit, ha a politika kialakításában is részt vesz. A Magyar Hangnak úgy fogalmazott: “ott akarok lenni az asztalnál”. A lapnak azt is elárulta, hogy több tucatnyi tanácsadója ellenére mégis leginkább a feleségére hallgat, ha döntést kell hoznia. Kérdésre válaszolva azt is kifejtette, hogy sok szempontot mérlegelt, nem rábeszélés alapján döntött. A Magyar Hang erre reagálva felidézte, hogy korábban a miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban is kikerült egy hangfelvétel, ahol keresetlen szavakkal úgy fogalmaz, miért is hagyta magát rábeszélni a jelöltségre, azt mondta: „vannak költői túlzások”.

Persze én sok embert meghallgatok, sokak véleményére kíváncsi vagyok mindig, mielőtt döntök, de alapvetően saját hitem és nem rábeszélés alapján döntök
– tette hozzá elárulva, hogy
leginkább a feleségemre hallgatok
Itt halkan jegyeznénk meg, hogy a főpolgármesternek negyvenegy tanácsadója van, akik ezek szerint feleslegesen tesznek zsebre az adófizetők pénzéből havonta több milliós fizetéseket, elég lenne Karácsonyné tanácsait figyelembe vennie. A főpolgármester a Magyar Hangnak egyébként arról is beszélt, hogy „lelkiismereti kérdés volt” számára, hogy egy város vezetőjének, politikai hovatartozástól függetlenül „mindenki főpolgármesterének” lenni hogyan egyeztethető össze párttisztségekkel. Ám szerinte ez másoknak kevésbé okoz problémát, így ezen ő is túllépett. Szerinte az elmúlt év tapasztalatiból az látszik, hogy a kormány hozzáállása, a várost és általában az önkormányzatokat sújtó elvonások miatt Budapest jövője és az önkormányzatiság szempontjából is sok múlik azon, hogyan tud együttműködni az ellenzék. Ezért mindenképp szeretne ott lenni, mikor az ellenzéki szövetség megköttetik 2022-re. A Magyar Hang felvetésére, hogy társelnöki poszt nélkül is részt vehetne a tárgyalásokon, úgy válaszolt: a megegyezéseket pártelnökök és nem polgármesterek kötik.

Forrás: Magyar Hang, fotó: PS/Horváth Péter Gyula

A Nem tartja be korábbi ígéretét, mégis indul a Párbeszéd társelnöki tisztségéért Karácsony Gergely bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója