Koltai Róbert az RTL Híradónak nyilatkozva mondta el, mit gondol a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyéről és Vidnyánszky Attiláról.

Azt mondta, egykori színművészetis diákként fel van háborodva, amiért visszamenőleg megkérdezőjelezik a tanárokat. Szerinte a hallgatók teljesen jogosan lázadtak fel az ellen, hogy “ilyen statáriális hirtelenséggel lerohanták az egyetemet mindenféle hazug ürügyekkel”.

Emlékeztetett arra, hogy rengeteg fantasztikus színész végzett ezen az egyetemen, a jelenleg is aktív színművészek 98 százaléka is onnan “jött ki”, akik közül most sokan ugyanúgy demonstrálnak, mint a mostani diákok. Sőt, Koltai szerint az is nagyon szép dolog, hogy a nem a Színművészetin tanult, díjnyertes színészek között is vannak, akik SZFE-s diákok pártján állnak.

[kapcsolodo]/akkor-hangoztatjak-a-szarmazast-vallast-amikor-nem-eleg-a-tehetseg-nyilt-levelet-irt-szabo-kimmel-tamas-vidnyanszky-attilanak/[kapcsolodo]

A színész is nyíltan vállalja, hogy kiáll az egyetemisták mellett:

“Jóérzésből álltam melléjük, és jóérzésből tartok ki mellettük, még akkor is, ha ez bizonyos embereknek nem tetszik. Nagyon messze kéne lennie a színháznak a napi politikától”
– mondta.

Vidnyánszky Attiláról azt mondta, nagyon tehetséges rendezőnek tartja, de úgy látja, nem jól használja fel a hatalmát.

“A darabjaiból tehetség és erő sugárzik. Ezt az erőt nem arra kéne használni, hogy még azok elkezdjenek vele szembefordulni, akik az ő darabjaiban játszanak és visznek sikerre dolgokat. Azok is fellázadtak”
– mondta a színművész.

A teljes interjút itt nézhetitek, hallgathatjátok meg:

[kapcsolodo]/ujabb-kulfoldi-hiressegek-alltak-ki-a-szinmuveszeti-egyetem-mellett/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója