Kezdőlap Aktuális Kiadták a riasztást: érkezik a vihar

Kiadták a riasztást: érkezik a vihar

57
0

[sz]A címkép illusztráció: Pixabay[sz]

Az Országos Meteorológiai Szolgálat

zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adott ki a Nyugat-Dunántúlra és Észak-Magyarországra.

A zivatarok miatt Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak.

Felhőkép
Forrás: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap este hazánk nagyobb részén derült időre készülhetünk, de az északnyugati harmadban gyakran változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk, arrafelé elszórtan fordulhat elő eső, zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de a Dunántúlon élénk, olykor erős lehet az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17 fok között alakul.

Hétfőn szakadozott felhősáv vonul végig az országon, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Eleinte még északon, északnyugaton eshet, majd délután főként az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb környezetében szórványosan várható zápor, zivatar, másutt inkább csak elvétve.

Hétfőre Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyék kivételével az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.

Az északi szél nagy területen megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Ettől függetlenül zivatarokban is lehet átmeneti viharos erejű széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de az Alpokalján ennél hűvösebb is lehet.

A fényképek feltöltője és a cikk írója