A Színház és Filmművészeti Egyetemen jelenleg azért tüntetnek a diákok, mert az egyetem teljes autonómiáját felszámolták azzal, hogy az intézmény alapítványi fenntartásba került. Az egyetem élére a nyíltan kormánypárti Vidnyánszky Attilát helyezték, és sem az alapítványt irányító kuratóriumba, sem felügyelőbizottságba nem került be olyan, akit az egyetem eddigi vezetése javasolt.

[kapcsolodo]/szombat-ejszakai-megmozdulas-az-szfe-n/[kapcsolodo]

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter igencsak sajátosan értelmezte ezt a fennálló helyzetet, ahogy az kiderült a vasárnapi esti Bayer Show előzeteséből, melyben a kormánytag volt a vendég – szúrta ki a 444.hu újságírója.

A miniszter azt nyilatkozta, hogy

„akik most a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett tüntetnek, azért demonstrálnak, mert megszűnt az állami felügyelet.”
[next]

Hozzátette, mindenki maga dönti el, hogy részt kíván-e venni annak az egyetemnek az oktatásában, ahova felvételizett. Ezt az alkotmányos jogát a hallgatóknak pedig nem fogják elvenni, még akkor sem, ha nem értenek egyet azzal, ami ellen tüntetnek és nem tartják jogosnak a félelmüket.

Gulyás megjegyezte, elképzelhetőnek tartja, hogy amíg nem rendeződik a helyzet, máshol fog zajlani az oktatás, mert biztosan vannak olyan diákok, akik tanulni szeretnének.

Az SZFE hallgatói ma délutánra szerveztek újabb tüntetést az egyetem szabadságának megmaradása érdekében.

[kapcsolodo]/harmadik-figyelmeztetes-cimmel-elolancot-hirdettek-az-szfe-hallgatoi-az-egyetemtol-a-parlamentig-akarnak-nyujtozni/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója