[sz]Fotó: Illusztráció (Pixabay)[sz]

Nem véletlen, hogy az esküvők megtartása nagy fejtörőt okoz az országokban, a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen összejöveteleken könnyen berobban a vírus. Ezt bizonyítja most az az eset is, ami az Egyesült Államok-beli Maine-ben történt, ahol egyetlen esküvő miatt közel 150-en fertőződtek meg és hárman haltak bele a koronavírusba – írja a Metro.

[kapcsolodo]otszaz-szavas-esszet-kert-a-menyasszony-a-naszneptol-csak-a-legjobbakat-hivja-meg-az-eskuvore[kapcsolodo]

A lagzit még augusztus 7-én tartották, amikor az Államokban még jócskán tombolt a járvány. Az eseményre 65 embert hívtak meg, és a Big Moose Inn nevű szálloda éttermében rendezték meg.

Az akkor érvényben levő szabályok szerint nem is lehetett volna jelen ennyi ember, ugyanis akkor 50 főben limitálták a rendezvényeken résztvevők létszámát.

[next]

Augusztus végéig 53 olyan esetet regisztráltak, amelyet a kontaktkutatás során erre az esküvőre tudták visszavezetni, azóta ez a szám majdnem 150-re nőtt. Bár száz százalékig nem lehet megállapítani, de úgy vélik, hogy az egyik alkalmazott fertőzhette meg a vendégek nagy részét. Az esküvőn berobbanó fertőzés aztán további megbetegedéshullámot indítottak be többek közt egy templomban, egy börtönben és egy idősek otthonában is. Megfertőződött ugyanis a pap is, aki aztán saját gyülekezetében 10 embernek adta tovább a vírust. A Madison városbeli öregotthonba szintén egy vendég másodlagos kontaktja juttatta be a fertőzést, ahol 11-en betegedtek meg.

Az esküvőről eredő fertőzéshullám eddig 3 áldozatot követelt, közülük egyikük sem volt ott a lagzin, közvetve kapták el a velük érintkezésbe lépő vendégektől.

A szálloda később megosztotta, hogy megvonták tőlük az esküvők szervezésére jogosító engedélyt, miután kiderült, hogy valóban megszegték az előírásokat. Arra hivatkoztak azonban, hogy ők máshogy értelmezték a szabályt:

azt hitték, hogy két teremben el lehet helyezni a 65 embert.

A fényképek feltöltője és a cikk írója