“Július végén egységesen hagytuk ott a munkahelyünket. Most egy valóban független, sokoldalú, érdekes, szórakoztató és pártatlan újságot fogunk csinálni az olvasóinknak, ehhez pedig a lehető legtöbb pénzre van szükségünk” – írják az ex-indexesek új lapkezdeményükön, a Telexen.

Független, sokoldalú és pártatlan!

Pontosabban most már “valóban független”. Érdekes, ha ez az új valami “valóban független” lesz, akkor az eddigi Index mi volt? Illetve mennyire szép nyitás az is, hogy még egyetlen betűt, egyetlen mondatot, egyetlen cikket sem írtak, de már pénzt kérnek a leendő olvasóiktól. “A lehető legtöbb pénzre van szükségünk” – írják, kicsit sem finomkodva.

Már azt hihette az ember, hogy Uj Péterék 444-es tarhálásainak nincs párja, erre itt van a Telex.

Közben kiderült az is, hogy a távozó indexesek nevében eddig kommunikáló Kárpáti Márton testvére már napokkal azelőtt megalapította a Telexnek megágyazó cégét, hogy Dull Szabolcsot kirúgták. Biztosan csupán véletlenül, ahogy az is csak akaratlan egybeesés lehet, hogy a telex.hu tulajdonosa egy bizonyos Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft. A Kárpátok elnevezés itt nem a hazánkat körülölelő hegyláncra vonatkozik, hanem az előbb már említett Kárpáti Márton testvérének nevére, Kárpáti András ugyanis a frissen induló Telex jelenlegi gazdája – értesült erről a Média1. 

Korábban videoriportban foglalkoztunk az egykori Index maffiaszerű működésével. A teljes szerkesztőség felmondásakor Dull Szabolcs köre emberről emberre járt, hogy mindenkit meggyőzzenek a felmondásról. Több, mint 80 ember hagyta ott az ország egyik legnagyobb lapját. Voltak, akik azonban szívesen maradtak volna, mégsem tehették. Ugyanis már csak a maradás gondolatáért nyilvános megszégyenítésben részesültek.

A Tarhálással nyitnak a távozó indexesek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója