Keddi egyetemfoglalásuk óta többször megszólaltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai, sajtótájékoztatók keretében is beszámoltak az aktuális híreikről. Mint közölték, szombaton nem tartanak tájékoztatót, azonban egy felhívást tettek közzé: „22.00-kor viszont érdemes lesz az Egyetem épületéhez jönni! Várunk benneteket szeretettel.”

Vastaps fogadta az este tíz órakor az erkélyen megjelenő Máté Gábort. Az utcán a régi és jelenlegi diákok gyűltek össze és énekszóval és “Köszönjük” kiáltással üzentek iskolájuknak, tanáraiknak.

Ezt követően a hallgatók visszamentek az épületbe és az erkélyre, a régi diákok pedig az utcára írták nevüket és a dátumot, amikor az egyetem (főiskola) hallgatói voltak.

A végén mindannyian úgy búcsúztak: “Szabad ország, szabad egyetem”.

VIDEÓ: Az SZFE előtti szombat esti esemény

Security Check Required

null

Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, egyetemi tanár, érdemes művész. A budapesti Katona József Színház főigazgatója. 2001-ben summa cum laude minősítéssel Doctor of Liberal Arts (DLA) tudományos fokozatot szerzett. 2013-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi főtanszakának rektorhelyettese.

A hallgatók vasárnapra “Harmadik figyelmeztetés címmel” hirdettek akciót. Itt kb. ötezer ember segítségével élőláncot akarnak húzni az egyetem és a Parlament épülete közé, megmutatva, hogy „addig nyújtózkodnak, amíg érnek”.

[kapcsolodo]/harmadik-figyelmeztetes-cimmel-elolancot-hirdettek-az-szfe-hallgatoi-az-egyetemtol-a-parlamentig-akarnak-nyujtozni/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója