Kezdőlap Aktuális Még napokig kitart a nyárias idő, de nyugaton több fokkal hűvösebb lesz,...

Még napokig kitart a nyárias idő, de nyugaton több fokkal hűvösebb lesz, mint keleten

35
0

[sz]Címkép: JillWellington/Pixabay[sz]
Továbbra is meleg, nyárias időre számíthatunk sok napsütéssel, ám az ország nyugati felében a megélénkülő szél miatt hűvösebb lehet a levegő – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szombaton folytatódik a napos, száraz idő, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a délutáni napsütést. A déli szél nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Mint írják, az esti óráktól Sopron környékére kis eséllyel besodródhat egy-egy zivatar.

Vasárnap sokfelé marad a napos idő, de északon, északnyugaton napközben egy közeledő hidegfront miatt már több felhő lehet az égen, és záporok, zivatarok besodródhatnak a Kisalföldre és az Alpokaljára.

Nyugaton élénk lehet az északira forduló szél. Itt 22-25, máshol 26-31 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napos-felhős időben elszórtan várható záporok, helyenként zivatarok kialakulása. Megélénkül, megerősödik az északi szél. Délután 22-30 fok valószínű, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Kedden kitisztul az ég, napos, csapadékmentes időre készülhetünk. Még keleten és délen lehet élénk, helyenként erős az északias szél. A maximumok 22-27 fok között alakulnak.

A fényképek feltöltője és a cikk írója