Ahogy arról portálunk is beszámolt, Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt időközi választásra kerül sor októberben; a mandátumért az elhunyt politikus lánya és a baloldali összefogás jelöltje, a judapestező jobbikos Bíró László is ringbe száll. A PestiSrácok.hu már arról is hírt adott, hogy a baloldali összefogás tiszaújvárosi jelöltje több céget is működtetett. Korábban egy csernelyi varrodának is ügyvezetője volt Bíró László, amelynek egykori alkalmazottai azt nyilatkozták a Hír TV-nek, hogy munkáltatójuk nem fizette ki a nekik járó bért: van, akinek csak néhány tízezerrel, míg másnak közel egymillió forinttal tartozik. Bíró László a baloldali összeborulás jelöltjeként jutott be múlt ősszel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlésbe (a legutóbbi voksolás során a Jobbik, az MSZP, a Momentum és a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását is élvezte). Megyeházi informátorunk szerint a jó üzleti érzékkel megáldott jobbikos a helyi politikai életből származó kapcsolatait ügyesen kamatoztatja magánemberként is. A közgyűlési és bizottsági ülések jelentős részén nem vesz részt, ám a tiszteletdíját mindig felveszi.

Ritkán megy be a munkahelyére

A PestiSrácok.hu információi szerint Bíró László az üzleti életben kamatoztatja a térségben befolyással bíró közéleti kapcsolatait, a közgyűlési üléseken alig vesz részt, a távollétekről igazolást sem szokott benyújtani. A közgyűlésben való szolid aktivitása azt tükrözi, hogy nem érdekli a helyi politika, pedig papíron jelenleg képviselőként és a pénzügyi bizottság alelnökeként is tevékenykedik. A közgyűlési és bizottsági üléseknek azonban legalább a felét kihagyja, nem zavar különösebb port, nem nyüzsög, meglapul informátorunk szerint, aki azt is leszögezte, hogy hiányzásai ellenére Bíró mindig felveszi a képviselői apanázst és a bizottsági posztért járó tiszteletdíját is.

A tiszteletdíjából is kifizethette volna apránként azokat a szegény, pórul járt varrónőket

– jegyezte meg névtelenséget kérő forrásunk a Hír TV Bíróval kapcsolatos riportjára utalva.

Bíró László személye eddig is kínos helyzetbe hozta a baloldali összeborulás tagjait, a Jobbik balratolódása előtt ugyanis erősen antiszemita eszméket vallott az ellenzéki összeborulás jelöltje. Ezt örökítik meg a legnagyobb közösségi oldalán található korábbi bejegyzések is. Most pedig olyan információk láttak napvilágot, amelyekből kiderült, hogy az „európai bérekért” harcoló politikus rabszolgatempót diktált alkalmazottainak, akiket tisztességesen ki sem fizetett. Bíró László most többek között azzal kampányol, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért és munkakörülményeket követel a választókerületében, az említett riportból azonban az derült ki, hogy amit mástól elvár, azt saját maga sem teljesíti. Bíró 2014 júliusától vezette az azóta már nem üzemelő csernelyi varrodát, amely a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet tulajdonába került. A varroda egykori dolgozói azért fordultak a médiához történetükkel, mert többen nem kapták meg jogos járandóságukat.

A Bíró László zsebrevágja a tiszteletdíját, de ritkán jár be a munkahelyére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója