Kezdőlap Érdekességek 15 fotó, a lenyűgöző világról,melyben élünk

15 fotó, a lenyűgöző világról,melyben élünk

28
0

Elég csak nyitva tartani a szemedet és biztosíthatlak róla a világ soha nem fog megszűnni újabb és újabb ámulatba ejteni.Egy ártalmat séta az erdőben barangolva a 150 éves dinoszauruszok lábnyomokkal a talpad alatt, vagy egy szivárvány medencével a láthatárban. Még elképzelni is furcsa nem ? Pedig megtörténhet. Ha egyszer megtapasztaltad, könnyen rákapsz az ízére és soha nem lesz elég, a világ csodáinak még rejtett csodáinak felfedezéséből.

Összegyűjtöttünk neked néhány lenyűgöző és ritka látnivalót, amelyeket a világ tár elénk.

1.150 millió éves dinoszaurusz lábnyomot találtak Franciaországban. A közel másfél méteres nagyságú és 150 millió éves dinoszaurusz lábnyomokat Franciaországban találták, a Jura hegységben. Kutatók szerint valószínűleg Sauropodáktól származhatnak, melyek hosszú nyakú, négy lábon járó hatalmas növényevők. Eddig összesen 20 lábnyomot fedeztek fel, de úgy vélik akár több ezer is lehet.

2.A villámcsapás a betont üvegdarabokká változtatta.

3. Lichtenberg-féle ábra. A fent is említett jelenség elven alapul ez a fa díszítő égetés is. A Lichtenberg-féle ábra egy elágazó fa ágaira hasonlító mintázat, amelyet nagyfeszültség segítségével hoznak létre, egy elektromosan szigetelő felületen vagy egy anyag belsejében. Felfedezése Georg Christoph Lichtenberg német fizikus nevéhez fűződik 1777-ben

4. Ez a fotó Atlantában. az Abraham tóról készült, ahogy a tó jegébe belefagytam a felszín alól feltörő metán buborékok.

5. Szupercella jelenségének fotója. A szupercella egy olyan légköri jelenség, amely egy zivatarfelhőből alakul ki, és több légköri tényező okán egy úgynevezett forgófeláramlással rendelkezik.

6. A képen a nagy ámbráscetek alvó pozíciója látható. Egy ilyen fotó készítése azért számít különlegesnek ugyanis ezek az állatok mindössze 12 percig alszanak.

7. Ez egy ritka jelenség, amelyet peremfelhőknek hívnak. Magasan, a légkörben, 30 kilométeres magasságban képződnek.

8. Ezt a megkövesedett opál fatörzset Arizona környékén találták, becslések szerint körülbelül 225 millió éves lehet.

9. Bár azt hihetnénk , hogy ez egy az űrből a Földről készült fotó, valójában a képen bármilyen meglepő egy pocsolyát látunk, amelyen a fény tükröződik.

10. Tuktoyaktuk Kanadai kistelepülésen, a nap még éjszaka is látható.

11. Erre a gyönyörű elefántot formázó sziklára Izlandon bukkantak.

12. Ezek a rejtélyes teljesen átlátszó halak az Antarktisz több ezer mély vizeiből származnak.

13. albínó krokodilt kaptak lencsevégre. Az albinizmus egy mutáció amely csökkent mértékű, illetve hiányzó volumenű pigmentációban jelenik meg az érintett egyedekben.

14. Hátborzongatóan gyönyörű szivárvány mocsárra bukkantak Virginiában.

15. Egy kidőlt fa , melynek gyökerei továbbra is erősen kapaszkodnak,így a fa vízszintesen hajt tovább.

The post 15 fotó, a lenyűgöző világról,melyben élünk appeared first on BővebbenPortál.com.

A fényképek feltöltője és a cikk írója