Kezdőlap Érdekességek Munkába állt az első árufeltöltő robot Japánban, amely hamarosan kiválthatja az emberi...

Munkába állt az első árufeltöltő robot Japánban, amely hamarosan kiválthatja az emberi munkaerőt

41
0

[sz]Fotó: Northfoto/Zuma Press[sz]
Augusztus végén munkába állt az első árufeltöltő robot egy japán kisboltban, írja az MSN.

A Telexistence nevű cég MODEL-T típusú robotját egyelőre virtuális valóság (VR) technológia segítségével irányította távolról egy alkalmazott.

A fejlesztők reményei szerint két éven belül kiválthatják az emberi munkaerőt a most üzembe állított gépek segítségével a Familymart nevű hálózat mind a 20 üzletében.

Korábban a Japan Times arról írt, hogy a robotokat addig működtetik emberek távvezérlés segítségével, amíg a mesterséges intelligencia el nem sajátítja az emberi mozgás és viselkedés sajátosságait ebben a munkakörben.

[kapcsolodo]/20-ev-mulva-robotok-es-dronok-vegzik-el-helyettunk-a-legutalatosabb-hazi-munkakat/[kapcsolodo]

A MODEL-T szándékosan kapott mókás külsőt: egyes kutatások szerint az emberek feszélyezve érzik magukat a túlságosan humanoid gépek közelében. A robotot gyártó és foglalkoztató cégek célja pedig nem a vásárlók elijesztése, hanem sokkal inkább a megtartása lenne.

Nem a Familymart az egyetlen bolthálózat, ami robotokkal váltana ki egyes munkahelyeket: a konkurens Lawson üzletlánc szeptemberben kezdi meg a Telexistence robotjainak telepítését az áruházakba.

A cég robotjai nemcsak a kiskereskedelemben terjedhetnek el hamarosan Japánban és világszerte. A koronavírusnak köszönhetően több szálloda, étterem, sőt néhány gáz- és olajipari vállalat is felvette a kapcsolatot a robotgyártóval.

[kapcsolodo]/jon-a-szexrobot-aminek-valtozik-a-hangulata-es-a-szeretkezes-elott-meg-akarja-ismerni-a-tarsat/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója