[sz]Fotó: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene/Facebook[sz]
A nyolcadikos földrajz tankönyv bizonyos témákat kissé egyoldalúan tárgyal, például napjaink egyik legfontosabb kérdését, a menekültkérdést is, ahogy az most kiderült az egyik feladatból – hívta fel rá a figyelmet a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldala.

A feladat így hangzik: Vitassátok meg a menekültekkel kapcsolatos állításokat! Mely érvek alapulnak előítéleteken? Színezd kékre! Melyeknek lehet valós okuk? Színezd sárgára!”

A lehetséges opciók pedig a következők:
A) Elveszik előlünk a munkahelyeket.

B) Erkölcsi kötelességünk segíteni azokon az embertársainkon, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben vannak.

C) Európa maradjon az európaiaké!

D) Bűnöző életmódot fognak folytatni.

E) Betegségeket terjesztenek.

F) Azért jönnek ide, mert itt nem kell dolgozniuk.

Security Check Required

null

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldala szerint

ez a feladat nem tanítja értelmes vitatkozásra a gyerekeket, mert szinte minden felvetés egy oldalon érvel, méghozzá a gyűlölködő oldalon.

“Bár, ha a középső szövegbuborék a tény, a többi az előítélet, lehet még ebből értelmes beszélgetés. Még az is lehet, hogy a szerző szándéka ez volt, még a grafikai elrendezés is erre utal. Csak hát a körülötte levő, valódi előítéletek – amelyeket a középsőnél jóval kevésbé szofisztikáltan fogalmazott meg az írójuk -, óriásplakátokon köszönnek ránk évek óta, így már szinte eszébe sem jut az embernek a jót feltételezni” – írják.

[kapcsolodo]/nincs-az-a-penz-nem-engedi-a-szerzo-hogy-az-allam-dolgozza-at-az-irodalom-tankonyveit/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója