Bár az önfenntartó Mars-kolónia tervezése egy kicsit megcsúszott, ettől még Elon Musk szerint jövőre összejöhet a Starship első próbarepülése, írja a Daily Star. A néhány hónap alatt a világ leggazdagabb emberei közé rakétázó dél-afrikai milliárdos szerint a vállalkozás nem lesz egyszerű: a Mars első telepeseire jó eséllyel a halál vár majd.

A SpaceX vezetője úgy fogalmazott, hogy a Marsra utazás nagyon nehéz és veszélyes vállalkozás lesz, ami csak az erős szívűeknek ajánlott.

“Jó eséllyel meghalsz, nem lesz egyszerű út, de hatalmas dicsőség lesz, ha sikerül”
– tette hozzá.

Az űrvállalkozás Boca Chica-i létesítményében közben gőzerővel folyik a Super Heavy építése. A Texasban épülő gigantikus rakétarendszer kötheti össze a jövőbeli Mars-kolóniát a Földdel.

[kapcsolodo]elon-musk-2050-re-1-millio-embert-telepitene-a-marsra-napi-3-urhajoval/[kapcsolodo]

Musk a hétfői ‘Emberek a Marsra’ című videókonferencián arról beszélt, hogy a tervekhez képest lassabban, de jól haladnak a Starship fejlesztésével. A milliárdos szerint az utazás lesz a Mars meghódításának könnyebbik része, a valódi nehézséget a túlélés jelenti majd a hideg és gyakorlatilag levegőtlen vörös bolygón.

Éppen ezért Musk szerint a siker kulcsa egy önfenntartó város gyors felépítése lehet. Idáig azonban hosszú út vezet még: először földkörüli pályára kell állítani a Starshipet, majd a Holdon kell a marsi utazáshoz egy megfelelő indítóállomást létrehozni. Csak ezek után lehet belefogni az emberiség eddigi legnagyobb vállalkozásába, vagyis egy másik bolygó meghódításába.

[kapcsolodo]/genmodositast-kell-vegrehajtani-a-marsra-utazo-urhajosokon-egy-asztrobiologus-szerint/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója