Kezdőlap Aktuális Jeff Bezos exfelesége lett a világ leggazdagabb nője

Jeff Bezos exfelesége lett a világ leggazdagabb nője

39
0

[sz]Címkép: MTI/EPA/Clemens Bilan[sz]

68 milliárd dolláros vagyonnal Jeff Bezos exfelesége, Mackenzie Scott lett a világ leggazdagabb nője a Bloomberg Billionaire Indexe szerint.

Ezzel persze jóformán még a kanyarban sincs egykori férje 207 milliárdos vagyonához képest – aki ezzel az első a listán – ám a nők közül immáron neki van a legtöbb pénze. Sőt, az összesített listán is szép helyen végzett, bár az első tízben nincs benne, de a 12. helyet megcsípte.

Ezzel a L’oreal-örökös Françoise Bettencourt Meyerst taszította le a gazdag nők trónjáról, aki miatt azért annyira nagyon nem kell aggódni, mert olyan nagyot nem esett: Scott mögött a tizenharmadik 66,8 milliárd dollárral.

Scott vagyonának ugrásszerű növekedése nem a véletlen műve: ezzel jár, ha az ember lánya elválik a világ, sőt, idéntől már a történelem leggazdagabb emberétől. Mikor a Bezos-házaspár 2019 januárjában bejelentették, hogy 26 év házasság és négy gyerek után különválnak útjaik, sejteni lehetett, hogy nem csupán az étkészleten és a gyerekek felügyeleti jogán megy majd a huzavona, hanem döbbenetes mennyiségű pénz is gazdát cserél majd. Így is lett: Bezoséké lett a világ legdrágább válása:

Scott 38 milliárd dollárnyi Amazon-részesedést kapott.

A nő azonban azt nyilatkozta: amennyit csak tud, el fog adományozni az általa is bődületesnek nevezett összegből, amit meg is kezdett: eddig csaknem kétmilliárd dollárt adományozott el vagyonából.

Bezosnak viszont jóformán meg sem kottyant mindez, hiszen továbbra is ő maradt a világ leggazdagabb embere, ráadásul csak idén 87 milliárddal nőtt a vagyona a járvány alatt, az Amazonnak ugyanis a korlátozások miatt hihetetlenül felpörgött a forgalma.

[kapcsolodo]masodpercenkent-3-millio-forint-ennyi-az-amazon-bevetele-a-karantennak-koszonhetoen[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója