[sz]Illusztráció: Edward Jenner/Pexels[sz]
Drágábban vesznek mintát az utazáshoz kötött PCR-teszthez a soproni állami kórházban, mint a magáncégeknél – írja a Népszava.

A Soproni Gyógyközpontban 50 ezer forintba kerül egy vizsgálat, míg az országos átlag nagyjából 30 ezer forint körül mozog.

A kórházban a Népszava szerint egyébként csak mintát vesznek, amit a Synlab magánlaborba küldenek el, ott végzik el valójában a vizsgálatot. Ez azért érdekes, mert a Synlabnál közvetlenül is lehet SARS-CoV-2 RT-PCR tesztet kérni, ami ott csak 32 ezer forintba kerül.

A Soproni Gyógyközpontban egyébként csak készpénzzel lehet fizetni, a teszt eredményére pedig legalább 48-72 órát kell várni.

A lap megkereste a kórházat, de eddig nem válaszoltak.

A Népszava felsorolt néhány kórházat és magánintézményt, ahol PCR-tesztet végeznek Magyarországon. Azt írják, a soproni állami kórház a legdrágább tesztelők közé tartozik az átlagos árnál 18-20 ezer forinttal magasabb tarifával.

A Sopronban vagy más, az osztrák határ közelében élők még Bécsben is olcsóbban csináltathatnak tesztet, a Trinicum nevű magánintézményben például 105 euróért, azaz nagyjából 38 ezer forintért végzik el a vizsgálatot 24 óra alatt. De az egyik győri magánkórházban is “csak” 40 forintot kérnek el ezért a tesztért.

[kapcsolodo]/koronavirus-fertozes-miatt-azonnali-hatallyal-bezartak-egy-nagyvazsonyi-iskolat/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója