A vérbaloldal és a Gyurcsány-szekta nehezen palástolja valódi énjét, igencsak szakadozott az a báránybőr a farkason, de sokan ezt még a viseltes gúnya ellenére sem látták, és rájuk szavaztak az önkormányzati választásokon, gondolkodás nélkül beletették a kezüket a fenevad szájába. A DK és a Niedermüller-féle politikusok pedig gondolkodás nélkül megharapták a kezet, ezt mutatja eddigi önkormányzati tevékenységük. A hónapok alatt összegyűlő restancia mellett az egyik közösségi oldalon található Élhető Erzsébetváros csoportban is egyre több negatív hozzászólás mutatja a polgárok elégedetlenségét, legutóbb egy olyan kerületi lakos öntötte ki keserűségét, aki Niedermüllerre szavazott, de most már megbánta. Erre mondják, hogy késő bánat. A fiatalember azt nehezményezte, hogy amikor az utcán találkozott a DK-s polgármesterrel és megszólította, Niedermüller kikérte magának, hogy őt meg merik szólítani. Niedermüller tagadja, hogy így történt volna az eset, portálunkhoz eljuttatott közleményében kifejti, hogy csupán a hangnemet kifogásolta. Mi zajlik a Erzsébetvárosban?

Nem lenne nehéz összefoglalni Gyurcsány egyik kiskedvencének erzsébetvárosi “munkáját“, hiszen Niedermüller Péter azon túl, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket rémisztő képződménynek tartja, az álzöld papolás helyett inkább fákat vágat ki, nem rest szétbarmolni a kerületi közlekedést sem. Ha van egy kis ideje, akkor Czeglédy Csabáéknak is juttat egy kis alamizsnát és természetesen az sem gond, ha százmilliók kerülnek a régi parkolási mutyi nagyágyújához. A megalakuló MSZMP-frakciót elvtársi hévvel köszöntő Niedermüller pedig sokak szerint már nem a proletariátus védőangyala a burzsoáziával szemben, hanem a gyűlölt ellenség nagyzolási hóbortjait követi, és kiskirályként viselkedik kerületében:

Kinek van igaza? Niedermüller egészen máshogy mesélte el az esetet. Forrás: Facebook, Élhető Erzsébetváros csoport

Természetesen megkérdeztük Niedermüller Pétert is, aki a következő állásfoglalást küldte szerkesztőségünknek:

Tegnap délután a Hársfa utcában, postáról kijövet elment mellettem egy fiatal férfi, aki nem megállított, hanem bemutatkozás nélkül, mentében szólt oda valamit. Azt, hogy mit mondott elsőre nem is értettem. Visszafordultam, és megkérdeztem, hogy hozzám szólt-e. Akkor megint tett egy durva megjegyzést, szó szerint azt, hogy: “elbaszta a forgalmat”. Amire én azt mondtam, nem így kellene megszólítania, és hozzá tettem, hogy a forgalomcsillapítás elsősorban a gyerekeinek fog jót tenni, majd tovább mentem. Olyan kifejezés, hogy “Hogy mer engem megszólítani?” nem hangzott el, ezt kategorikusan visszautasítom. Nem megállított és kérdezett, nem beszélgetést kezdeményezett, hanem mellettem elhaladtában egy durva megjegyzést tett, én ezt a durvaságot helytelenítettem.

Két különböző vélemény ütközik egymással, így olvasóink dönthetik el, kinek hisznek. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a kommentelők között valaki azt írta, hogy állapotosan, két gyermekkel szólította meg Niedermüllert, aki füle botját sem mozgatta a kérdésére, miszerint az utcák állapota borzalmas. A polgármester kommunikációs stábja azt is megírta portálunknak, hogy Niedermüller Péter határozottan cáfolja, hogy akár egy esetben is hasonló történt volna, válaszában leszögezi: nem sérelmezi, ha megszólítják az utcán. A PestiSrácok.hu stábja nyilván csupán porszem őfelsége Niedermüller szemében, hiszen a legutóbbi Fővárosi Közgyűlésen stábunkkal is pokróc módon bánt a DK-s polgármester, aki éhségre, fáradtságra hivatkozva hisztizett, hogy hagyjuk békén, de remélhetőleg a kerület lakosaival nem bánik így.

Egy másik sarkos vélemény. Kinek lehet igaza? Forrás: Facebook, Élhető Erzsébetváros csoport

Az is elgondolkodtató a történet margóján, hogy a legnagyobb urak és legfennhéjázóbb despoták azokból a kommunistákból lettek, akik egyenlőségről, népuralomról, közös javakról és Kánaánról papoltak, majd beleröhögtek azoknak az arcába, akik ezt elhitték és hatalomba segítették őket.

Forrás: Élhető Erzsébetváros Facebook oldala, Vezető kép: MTI

A “Hogy mer hozzám szólni?”- Tagadja a DK-s Niedermüller, hogy Döbrögiként viselkedik erzsébetvárosi választóival bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója