A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Vidnyánszky Attila kedd este – az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva – levélben megbeszélést kezdeményezett Upor Lászlóval, a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorhelyettesével – írja a hvg.hu.

Az SZFE szerdán azt közölte:

az egyetem felmondási idejét töltő vezetősége úgy döntött, hogy felelőssége részt venni ezen a találkozón.

A közlemény szerint Upor Lászlót Németh Gábor és Bagossy László is elkísérik majd a megbeszélésre. Hozzáteszik, ragaszkodnak ahhoz, hogy a beszélgetés változatlan visszaidézésre alkalmas módon rögzítésre kerüljön.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember 1-jétől alapítványi fenntartásba került, az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének pedig Vidnyánszky Attilát nevezték ki. Kinevezése után az SZFE több meghatározó tanára is lemondott. Hétfőn pedig az egyetem teljes vezetése és a szenátus is lemondott.

Az SZFE hallgatóinak kezdeményezésére hétfő estére szolidaritási tüntetést szerveztek Budapesten a Vas utcai épület elé. A diákok azóta elbarikádozták az intézmény bejáratát és nem engednek be senkit az épületbe. Kedden délután egy sajtótájékoztatón olvasták fel a közös nyilatkozatukat: 13 pontban fogalmazták meg a követeléseiket az egyetemet elbarikádozó diákok. Többek között Vidnyánszky és a kuratórium lemondását, valamint autonómiát követelnek.

[kapcsolodo]vidnyanszky-es-a-kuratorium-lemondasat-valamint-autonomiat-kovetelnek-az-szinmuveszetis-hallgatok/[kapcsolodo]

Vidnyánszky Attila kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként beszélt a kialakult helyzetről.

[kapcsolodo]vidnyanszky-az-elso-pillanattol-kezdve-nem-akart-elfogadni-semmit-az-egyetem-vezetese/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója