Kezdőlap Aktuális Valószínűleg kétszer kell majd beadni a koronavírus-védőoltást, és ez nem lesz egyszerű

Valószínűleg kétszer kell majd beadni a koronavírus-védőoltást, és ez nem lesz egyszerű

16
0

[sz]Fotó: MTI/AAP/Dan Himbrechts[sz]

Amint megjelenik a nyugati piacokon a koronavírus elleni vakcina, minden valószínűség szerint rövid időn belül két adagot kell beadni majd az embereknek, és ez néhány problémát vethet fel – írja a CNN.

A problémák egyik része logisztikai:

az Egyesült Államok népességét ellátó vakcinákból így nem a lakosságszámnak megfelelő kb. 330 milliót, hanem ennek dupláját, 660 milliót kell gyártani és leszállítani.

Másrészt a tengerentúlon az emberek 40 százaléka, de másutt is egy jól kimutatható réteg bizalmatlanságból vagy más okból nem akarja beadatni a leendő Covid-oltást. Félő azonban, hogy a duplázás miatt még többen lesznek akik, akár tudatosan, akár csak feledékenységből nem adatják be mindkét vakcinát.

„Nem kérdés, hogy ez az emberiség történelmének legátfogóbb, legnagyobb oltási programja, és ehhez olyan szintű erőfeszítésre, kifinomultságra lesz szükség, amelyet még soha nem próbáltunk”

– mondta el Dr. Kelly Moore, a Vanderbilt Egyetem egészségpolitikai tanára.

Eddig hat gyógyszercég kapott lehetőséget és pénzt arra, hogy oltóanyagot fejlesszen ki. Ezekből a Moderna és a Pfizer már a harmadik fázisban tart.

A vizsgálatok során 30 ezer önkéntes két adagot kap: a Modernánál 28, a Pfizernél 21 napos követési idővel.

[kapcsolodo]/putyin-bejelentette-az-elso-orosz-koronavirus-vakcina-bejegyzeset/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója