Miután tavasszal a teljes ellenzéki propagandasajtó teli szájjal fröcsögte tele a nyilvánosságot az embertelennek és kegyetlennek beállított kórházi ágyfelszabadítás témájával, hevesen követelve, hogy embertömegek maradjanak inkább összezárva az egészségügyi intézményekben, őszre éppen az ellenkezőjét kérik számon a kormányon. A Népszava most éppen arról értekezik, hogy aktuálisan a kórházi ágyak csupán 10 százalékát kell kötelező érvénnyel szabadon tartani. A progresszív balliberális képmutatás és arrrogancia tagadhatatlanul nagyot ment ismét.

Mint ismert, Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere még a tavaszi járványhullám kezdetén rendelte el, hogy a kórházak készítsék fel ágyaik 60 százalékát a különböző állapotú koronavírusos betegek fogadására. Ekkor az ellenzéki pártok és propagandasajtójuk kéz a kézben kezdték ekézni a kritikus fontosságú védekezést, embertelenséggel, könyörtelenséggel sőt gyilkossággal vádolva a kormányt – emlékezzünk például Bangóné vagy éppen Szabó Tímea videóira, amelyekben megtört, gyászoló emberek fájdalmát kihasználva gyártottak minden szintet alulmúló pártpropagandát).

A Népszava az új múlt megírása jegyében azonban már azon kesereg, hogy jelenleg a kötelezően szabadon tartandó ágyak száma csupán 10 százalék.

A tisztifőorvos szerint a járvány második hullámának idejét éljük, de arról nem beszélt: mi történik akkor, ha a fertőzöttek számának emelkedésével a vírus újra eléri a veszélyeztetett, idősebb korosztályt? Ehelyett inkább arról értekezett, hogy azért nő most gyorsan az esetszám, mert „külföldről behurcolják” a vírust. Ezzel szemben Szlávik János, a Dél-pesti Centrum Kórház járványügyi főorvosa a Hír Tv-ben vasárnap azt mondta: a Magyarországon újonnan regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapta el a koronavírust.

– írja a Népszava című nyomtatvány. Az természetesen fel sem merül a hithű baloldaliak utolsó menedékeként szolgáló szerkesztőség munkatársainak fejében, hogy az elhangzottak egyáltalán nem ütik, hanem éppen kiegészítik egymást. Hiszen a külföldről behurcolt fertőzést itthon bulikban, esküvőkön tudják a fertőző személyek leginkább továbbadni gyanútlanul.

Noha a fertőzéses esetek száma drasztikusan nő, a Népszava információi szerint Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egyelőre nem szigorított az egészségügyre érvényes szabályokon. Az intézményeknek jelenleg csak ágyaik tíz százalékát kell kötelezően üresen tartaniuk. 

– fogalmaz a lap a van sapka, nincs sapka klasszikus esetét bemutatva.

Az álmentős kamutörténete

Nagyjából másfél hónap alatt, szisztematikusan épített fel a baloldali sajtó egy, a magyar egészségügyet lejárató kormányellenes kampányt a magát mentősnek kiadó Németh Athina rémtörténeteire alapozva. A kitalált halálesetekkel a koronavírus-járvány miatti kórházi ágyfelszabadításokat igyekeztek átgondolatlannak és embertelennek beállítani. A mentőápolóként és mentőtisztként is emlegetett csaló egyre szenzációhajhászabb beszámolóit a kisebb portálok forgatták néhány hétig, mielőtt a fősodrú baloldali média, valamint a külföldi sajtó is felkapta azokat. Jelentősen megnövelte a rémhírek idézettségét, hogy az MSZP-s Korózs Lajos is videót készített az álmentőssel, ám hamar fény derült a szélhámosságra, a felvétel pedig az utóbbi idők egyik legnagyobb szocialista fiaskójává vált, és még Horváth Csaba, a párt fővárosi frakcióvezetője is elismerte a felelősségüket a rémhírterjesztő videóval kapcsolatban.

Forrás: nepszava.hu; Fotó: MTI/Kollányi Péter

A Tavasszal még az ágyfelszabadítás miatt, most pedig a szabad ágyakat keveselve picsog a Népszava bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója