Kezdőlap Érdekességek 16 dolog, amit az emberek mind a mai napig tartogatnak, holott a...

16 dolog, amit az emberek mind a mai napig tartogatnak, holott a kukában lenne a helye

15
0

Amikor az ember otthonában rendetlenség van akarva-akaratlanul is eluralkodik rajta a káosz, depresszió, szorongás. Főleg abban az esetben, ha olyan tárgyakkal van tele a lakás, ami teljesen felesleges gondolunk itt egy halom bögrére, képeslapra, CD-re, DVD-re, kábelekre, szatyrokra és még sorolhatnánk. Ezek a tárgyak képesek tejesen átvenni a hatalmat a ház felett, ezért fontos, hogy az emberek gyakran végezzenek nagy takarítást. Persze sokan ezt azért nem teszik, mert biztos azok a dolgok jók lesznek még egyszer valamire, holott ez nem igaz. A mostani posztunkban összeszedtünk néhány dolgot, amitől az emberek egyszerűen képtelenek megszabadulni, pedig valójában a kukában lenne a helyük.

1, Kábelek

A technológia rohamos fejlődésével egyre több és több eszközt szerzünk be, amihez természetesen tartozik egy kábel is, amivel fel lehet tölteni a készüléket. A legnagyobb probléma az, hogy a készülék meghibásodása után nem szabadulunk meg a kábelektől, hanem azokat egy dobozban, fiókban gyűjtve tároljuk… fölöslegesen. Sokan azt hiszik, jók lesznek valamire, de nem ezért érdemesebb megszabadulni tőlük.

2, Tavalyi naptej, fényvédő

Amint kitör a nyár, az emberek hanyatt homlok rohannak, hogy egy kis színt szedjenek össze. Persze ilyenkor gondosan megveszik a naptejeket, fényvédőket, hogy védjék bőrüket a káros sugaraktól, ám mint mindennek úgy ennek is van lejárati dátuma, amit figyelembe kell venni a következő szezon során. Ha lejárt már nem lesznek olyan hatékonyak, mint régen. A fényvédők akár 3 évig is használhatók, ám ha nem találsz rajtuk lejárati dátumot, akkor legalább a vásárlás napját írd rá te magad a tubusra.

3, Páratlan zokni

A másik felesleges dolog, ami felhalmozódik az otthonunkban, az a páratlan zokni. Tuti, hogy neked is van egy olyan fiókod, kosarad, ahol ezeket gyűjtöd, hátha egy nap előkerül az elveszett párja. Ennek viszont kicsi az esélye, így érdemes megválni tőle, vagy szuper dekorációt készíteni belőle.

4, Írószerek és irodaszerek

Tollak, szövegkiemelők, post-it-ek, ragasztószalagok…stb. Ezek olyan kötelező jellegű dolgok, amiket mindenki beszerez, de hogy minek azt senki sem tudja. Ha nem jársz suliba, nem irodában dolgozol és nem végzel olyan tevékenységeket, ami miatt ilyen eszközöket kellene használnod, felesleges a tárolásuk. Ha ezeket pedig egy fiók mélyén őrzöd jobb megszabadulni tőle, mert csak a helyet foglalja.

5, Régi melltartók és egyéb fehérneműk

Amennyiben a fehérneműid megfakultak, elvesztették a formájukat, rugalmasságukat, akkor ne ragaszkodj hozzá, inkább dobd ki. Pontosan ugyanerre a sorsra kell ítélni a kényelmetlen darabokat is, mert kizárt dolog, hogy bárki ilyet akarna viselni. Arról nem beszélve, hogy nem biztosítanak megfelelő támasztást, ami fontos lenne az idomok és a hát számára. A probléma elkerülése érdekében kukába velük! A fehérneműkre is ugyanez vonatkozik!

6, Fűszerek, amelyek régen lejártak

A fűszerek általában 2-3 éven át használhatók, ám sokan megfeledkeznek róla és olyat is tárolnak a fiókjaikban, aminek már lejárt a szavija. Ha ilyet látsz, jobb minél előbb megszabadulni tőle, vagy csinálhatsz belőle saját készítésű szappant, esetleg illatzsákokat, melyek kellemes illatot árasztanak pl a konyhában.

7, Bögre

Nincs olyan ember, akinek ne rejtőzne legalább egy tucat bögre a szekrényében. Talán ez a legnépszerűbb ajándék, amit egy-egy ajándékozás során adnak egymásnak az emberek. Viszont, ha sok ilyen van a szekrényben, de nem iszol olyan sok kávét, teát, kakaót, akkor fölösleges az összeset megtartani.

8, Használatlan jegyzetfüzetek

Annak érdekében, hogy be tudjuk osztani az időnket, fontos, hogy legyen egy határidőnaplód. Persze a modern világnak hála, már nem kell ilyeneket vásárolni, mert a készülékek képesek mindenre emlékeztetni, amit csak beírunk. A használatlan jegyzetfüzetek pedig csak pórfogókká válnak. Akármennyire is szépek ezek a füzetek meg kell tőlük szabadulni, mert tuti, hogy soha ne fogunk semmit beleírni.

9, Kopott vagy kényelmetlen cipők

A kényelmetlen, vagy már teljesen kitaposott cipők nagyon megkínozhatják az ember lábát, ami miatt teljesen elmegy a kedvük annak hordásától. Ilyenkor csak bedobják a szekrénybe, és nem csinálnak vele semmit. Ez viszont nem jó, mert ha egy cipő kényelmetlen, akkor az idő múlásával sem válik kényelmessé. Olyan problémákat idézhetnek elő, mint a vízhólyag, bőrsérülés…stb.

10, Ételek, amik a hűtőben maradtak

Biztos a ti hűtőszekrényetekben is maradt már egy félig üres mustáros vagy ketchupos flakon, ami egyre mélyebbre került. Egy idő után az emberek nem veszik észre az ilyen termékeket, csak újabb és újabb adagot vesznek belőle. Viszont ezeknek is van szavatossági ideje, így előfordulhat, hogy a félig üres már nem is jó, de mivel nem vetted észre nem dobtad ki. Mindig nézz körbe a hűtődben mely termékek szavatossági ideje járt le és azonnal dobd ki, hogy senkinek se jusson eszébe elfogyasztani.

11, Tisztálkodási termékek külföldről

Nagyon sok ember csinálja azt, hogy a külföldi nyaralás során a szállodából, hotelből elhoz egy-két tisztálkodási szert, pl. szappant, fogkrémet….stb. Viszont ha elég sűrűn járnak ilyen helyekre kikapcsolódni, egy idő után ezek a termékek felhalmozódnak és elárasztják a lakást. Ám ezeknek is van szavatossági ideje, amire megint csak célszerű figyelni.

12, Szatyrok

Minden ember vesz szatyrot a bevásárlásai során (kivéve akinek a táskájában ott lapul egy ruhaszatyor). Ezeket azonban nem kidobják, hanem elteszik egy fiókba, hogy jó lesz az még valamire, pl szemetet belepakolni, cipőt, papucsot becsomagolni utazáskor…stb. Ezzel nincs is semmi probléma addig, míg a szatyrok nem kezdenek el felhalmozódni. Ez esetben viszont szelektálni kell, vagy át kell térni a ruhaszatyrokra, melyeket rendszeresen lehet mosni és nem okoznak környezetszennyezést.

13, Fürdőszivacs

A fürdőszivacsok sok veszélyt jelenthetnek főleg akkor ha már régiek. A nedvesen hagyott szivacsok a baktériumok, gombák melegágyai így könnyedén elszaporodhatnak. Ha le akarod radírozni a bőröd, használj inkább testradírt. A szivacsoktól pedig szabadulj meg.

14, Régi társasjátékok

A társasjátékok szórakoztatóak főleg akkor, ha több időt akarsz eltölteni a családoddal, barátaiddal. Sajnos egy idő után ezekre is rá lehet unni, így ha már évek óta feléjük sem nyúltál, fölösleges őket tartogatni. Azokról nem is beszélve, melyeknek bizonyos darabjai hiányoznak. Amennyiben ép készleted van, érdemes egy fiatalabb generációnak ajándékozni.

15, Régi üdvözlőlapok

Az emberek szeretnek születésnap, névnap, húsvét, karácsony, hálaadás alkalmával üdvözlőlapot írni, viszont ezeket nem szeretjük, hosszabb ideig nézegetni. Egyszer, mikor megkapjuk még oké, de utána felesleges a tárolásuk ezért érdemes tőlük megszabadulni, hogy ne foglalják a helyet.

16, CD-k, DVD-k

A régi videokazetták, DVD-k, CD-k sok-sok emléket őriznek a gyermekkorunkról, fiatalságunkról, ám a technológia fejlődésével egyre kevesebb figyelmet fordítunk ezekre, mivel már egy kattintással le lehet tölteni azokat a filmeket, sorozatokat, zenéket, amiket meg szeretnénk nézni, hallgatni. Pontosan ebből kifolyólag kell megszabadulni a fent említett tárgyaktól, hogy helyüket valami egészen más foglalja el.

The post 16 dolog, amit az emberek mind a mai napig tartogatnak, holott a kukában lenne a helye appeared first on BővebbenPortál.com.

A fényképek feltöltője és a cikk írója